Παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα: αποτελεσματική θεραπεία με λαϊκές θεραπείες

Κατά τη θεραπεία της ελμινθίαση με φάρμακα, το ήπαρ και τα νεφρά είναι έντονα αγχωμέναΕπομένως, για τον τακτικό καθαρισμό του σώματος από σκουλήκια και για την πρόληψη της εμφάνισής τους, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μη παραδοσιακές μεθόδους, δοκιμασμένες από περισσότερες από μια γενιά. Η θεραπεία των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα με λαϊκές θεραπείες θα βοηθήσει στην ανακούφιση του ασθενούς από αδυναμία, κακουχία, αυξημένη κόπωση, μειωμένη ή αυξημένη όρεξη και υπερβολική αύξηση βάρους. Κατά τη διάρκεια της ανθελμινθικής θεραπείας, η δύναμη και η κατάσταση του σώματος αποκαθίστανται και ομαλοποιούνται. Ένα άτομο αρχίζει να κοιτάζει τον κόσμο με διαφορετικά μάτια, η ζωή του προχωρά σε μια πιο αρμονική κατάσταση, χωρίς ασθένειες και παράπονα για την ευημερία.

Γιατί η ελμινθίαση είναι επικίνδυνη

Τα παράσιτα είναι οργανισμοί που επιλέγουν το σώμα ενός ατόμου ή ενός ζώου ως βιότοπο και καταστρέφουν τους τροφικούς τους πόρους. Κατ 'αρχάς, είναι συνηθισμένο να τα ονομάζουμε ελμινθές, αν και στο ανθρώπινο σώμα, εκτός από τα σκουλήκια, υπάρχουν πολλά άλλα παράσιτα - αυτά είναι όλα τα είδη βακτηρίων, μυκήτων, ιών, πρωτόζωων και άλλων μικροοργανισμών.

Ο αποικισμός των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα δεν αφήνει το σημάδι του - οι περισσότερες ασθένειες προκαλούνται από την παρουσία τους. Ως αποτέλεσμα της ελμινθίαση, αναπτύσσεται αναιμία, η ανοσία εξασθενεί.

Πολύ συχνά η εισβολή των ελμινθών μεταμφιέζεται ως άλλη ασθένεια. Τα απόβλητα των παρασίτων δρουν ως αντιγόνα και συχνά προκαλούν σοβαρές μορφές αλλεργιών, έως την πρόοδο του βρογχικού άσθματος. Η ελμινθίαση συχνά συγχέεται με το κοινό κρυολόγημα, τη δυσβολία και η πραγματική φύση της νόσου παραμένει ασαφής.

Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από παράσιτα. Ακόμα και σε νεαρή ηλικία, είναι δύσκολο να ακολουθήσετε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής. Ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα παιδιά σχολείου και νηπιαγωγείου είναι επιρρεπή σε αυτήν την ασθένεια.

Λαϊκές θεραπείες κατά των παρασίτων

Η εναλλακτική θεραπεία είναι προσιτή και, ακόμη και με συχνή χρήση, δεν προκαλεί επιπλοκές σε παιδιά ή ενήλικες. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να χρησιμοποιείτε σωστά τις συνταγές εναλλακτικής ιατρικής.

Chanterelles

Χαντερέλες κατά των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα

Οι άνθρωποι έχουν παρατηρήσει εδώ και πολύ καιρό ότι τα chanterelles δεν τρώνε παράσιτα. Αυτή η σταθερότητα εξηγείται από την παρουσία πολυσακχαρίτη χιτινομαννόζης. Η ουσία τείνει να διεισδύσει βαθιά στα σώματα των ασπόνδυλων, παραλύοντας τα νευρικά τους κέντρα και επίσης καταστρέφοντας τα αυγά. Η παραδοσιακή ιατρική άρχισε να χρησιμοποιεί αυτό το χαρακτηριστικό για τη θεραπεία των παρασίτων.

Η χιτινομάνωση καταστρέφεται όταν η θερμοκρασία αυξάνεται στους 60 βαθμούς. Ως εκ τούτου, η επεξεργασία γίνεται κυρίως με ωμά ή αποξηραμένα μανιτάρια υπό φυσικές συνθήκες. Στα μικρά παιδιά από παράσιτα λαμβάνεται ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη μανιταριού χωρίς άκρη. Κάντε το πριν το κρεβάτι. Σε ενήλικες, η θεραπεία πραγματοποιείται με βάμμα: ένα πλήρες κουταλάκι του γλυκού αλεύρι μανιταριού είναι αρκετό για ¼ φλιτζάνι βότκα ή 6 κουταλάκια του γλυκού για 1, 5 φλιτζάνι. ξηρά θρυμματισμένα chanterelles.

Επιμείνετε για περίπου μισό μήνα στο ψυγείο ή σε άλλο κρύο μέρος. Ανακινείτε το ίζημα καθημερινά. Πίνετε το βάμμα χωρίς φιλτράρισμα και ανακινήστε το καλά. Πάρτε ένα κουτάλι κάθε βράδυ. Το φάρμακο όχι μόνο βοηθά στην απομάκρυνση των παρασίτων, αλλά και στη θεραπεία ολόκληρου του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, ακόμη και σε παραμελημένες καταστάσεις όπως η κίρρωση του ήπατος.

Πίσσα σημύδας

Πρόκειται για μια φυσική ουσία που λαμβάνεται με καύση φλοιού σημύδας. Έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στην ιατρική. Το γνωστό σαπούνι πίσσας παρασκευάζεται με βάση την πίσσα σημύδας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των παρασίτων και με διάφορους τρόπους:

  1. Τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν πίσσα που στάζει λίγο στο ψωμί σίκαλης ή στο μέλι. Αυτό γίνεται πριν πάτε για ύπνο, καθώς τα παράσιτα ξεκινούν συνήθως τη νύχτα. Το ποσοστό ενηλίκων αυξάνεται σε οκτώ σταγόνες, αλλά όχι αμέσως, αλλά προστίθεται σταδιακά σταγόνα κάθε μέρα. Και μετά κάνουν τα πάντα με αντίστροφη σειρά.
  2. Είναι καλό για γάτες και σκύλους να αραιώνουν λίγη πίσσα σημύδας στο γάλα, ξεκινώντας με μία σταγόνα και σταδιακά αυξάνοντας τα δέκα. Κάντε ένα διάλειμμα και επαναλάβετε τη διαδικασία ξανά.
  3. Προετοιμάστε νερό πίσσας. Για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα, αρκεί να πίνετε μισό φλιτζάνι το πρωί και το βράδυ. Παρασκευάζεται ως εξής: ανακατέψτε 500 g πίσσας σε 4 λίτρα κρύου καθαρισμένου νερού. Επιμείνετε σε κρύο δωμάτιο για αρκετές ημέρες. Στη συνέχεια ρίξτε το σε άλλο μπολ πριν αφαιρέσετε το φιλμ που εμφανίζεται στην επιφάνεια του υγρού χωρίς να επηρεαστεί το ίζημα. Φυλάσσετε νερό στο ψυγείο.
  4. Βάλτε σταγόνες σταγόνα σε μια κουταλιά χυμό μήλου ή γάλα. Πίνετε αυτό το αντιπαρασιτικό φάρμακο κάθε 2 ώρες. Τις επόμενες ημέρες, ο αριθμός των σταγόνων αυξάνεται, την 7η ημέρα, μισό κουταλάκι του γλυκού πίσσα χορηγείται για μισό φλιτζάνι υγρό. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται μετά από τρεις μήνες.

Η χρήση αυτού του προϊόντος δεν συνιστάται για πάσχοντες από αλλεργίες, ασθενείς με νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια. Δεν μπορείτε να το συνδυάσετε με γάλα για στομάχι και εντερική αιμορραγία.

Κονιάκ

Θεραπεία των παρασίτων στο σώμα με κονιάκ

Αραιώστε το κονιάκ (4 κουταλιές της σούπας) με την ίδια ποσότητα γλυκού τσαγιού. Για το σώμα ενός παιδιού, ο κανόνας πρέπει να είναι δύο φορές χαμηλότερος. Αυτά τα ποτά επιλέχθηκαν για τη θεραπεία για έναν λόγο καθώς και τα δύο είναι γλυκά και επομένως πολύ ελκυστικά για τα παράσιτα. Το δείπνο πρέπει να είναι νωρίς, ώστε το έντερο να είναι άδειο τη στιγμή που θα γίνει η θεραπεία.

Περίπου στις δύο το πρωί πρέπει να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να πιείτε το προετοιμασμένο φάρμακο. Το κονιάκ χαλαρώνει το σώμα του παρασίτου και το απελευθερώνει από το εντερικό τοίχωμα. Μετά από μισή ώρα, πρέπει να πάρετε καθαρτικό.

Δεν μπορούν να βγουν όλα τα παράσιτα την πρώτη νύχτα. Για να τα καθαρίσετε εντελώς, πρέπει να πραγματοποιήσετε 5-6 τέτοιες συνεδρίες και ακόμη περισσότερο εάν είναι απαραίτητο. Επαναλάβετε τη διαδικασία μετά από δέκα ημέρες και μια εβδομάδα αργότερα.

Σόδα

Η μαγειρική σόδα μπορεί να θεραπεύσει το σώμα των παρασίτων. Μια λύση για κλύσματα παρασκευάζεται με ένα κουτάλι σκόνης - για 800 ml ζεστού νερού. Πριν από την εκτέλεση της κύριας διαδικασίας θεραπείας, πραγματοποιείται κλύσμα με αλατούχο διάλυμα. Αυτό δίνει ένα μεγαλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα. Κρατήστε το διάλυμα σόδας στα έντερα για τουλάχιστον μισή ώρα. Έτσι καταστρέφονται τα περισσότερα παράσιτα στο σώμα.

Είναι πολύ εύκολο να μολυνθεί ένας οργανισμός με σκουλήκια. Πολλοί έχουν αγαπημένα ζώα στο σπίτι, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η αιτία των παρασιτικών λοιμώξεων. Τα παιδιά μολύνονται ιδιαίτερα συχνά, και οι ενήλικες δεν παρακολουθούν πάντα την καθαριότητα των χεριών τους μετά την επικοινωνία με το κατοικίδιο ζώο τους.

Τα παράσιτα μπορούν να εισβάλουν στο σώμα εάν δεν πλένετε τα χέρια σας μετά την εργασία με το πάτωμα, αφήνετε μαύρες ραβδώσεις κάτω από τα νύχια σας και τρώτε άπλυτα τρόφιμα. Συνήθως η τροφή είναι μολυσμένη από μύγες με προνύμφες ελμινθών που μεταφέρουν σε όλο τους τα πόδια. Όταν κολυμπάτε στο νερό, η μόλυνση συμβαίνει όταν το νερό κατάποση κατά λάθος, συνήθως κορεσμένο με διάφορα μικρόβια και προνύμφες παρασίτων.

Στο τέλος του καλοκαιριού, συνιστάται να δοκιμάσετε και τους ενήλικες και τα παιδιά για να διαπιστώσετε εάν υπάρχουν παράσιτα στο σώμα. Αυτό θα βοηθήσει στον εντοπισμό της νόσου νωρίς και θα ξεκινήσει η θεραπεία εγκαίρως.