Με ποια μέσα και πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα στο σπίτι: συμβουλές

Θεραπείες για τα παράσιτα στο σώμα

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον έξω κόσμο. Διάφοροι οργανισμοί εγκαθίστανται συνεχώς εκεί, κυρίως παρασιτικοί. Σταδιακά, η ζημιά γίνεται αισθητή μέσω των επιπτώσεων των παρασίτων και των απορριμμάτων τους. Ένα άτομο αναπτύσσει διάφορα συμπτώματα ορισμένων ασθενειών, τα αίτια των οποίων είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστούν.

Για πολλούς, το πρόβλημα της απαλλαγής από το σώμα των παρασιτικών οργανισμών είναι πολύ οξύ. Η φαρμακευτική αγορά προσφέρει πολλά μέσα για την καταστροφή των παρασίτων. Αλλά οι λαϊκές μέθοδοι έχουν δείξει επίσης την αποτελεσματικότητά τους που θα βοηθήσουν στον καθαρισμό του σώματος στο σπίτι. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μέθοδο καθαρισμού, είναι απαραίτητο να διερευνήσετε και να προσδιορίσετε ποιοι τύποι παρασίτων υπάρχουν. Ένας έμπειρος γιατρός θα πρέπει να συνταγογραφήσει θεραπεία για να αποφευχθούν παρενέργειες και να έχει θετικό αποτέλεσμα.

Τύποι παρασίτων στον άνθρωπο και τύποι μολύνσεων

Διαφορετικοί τύποι παρασίτων μπορούν να ζουν ταυτόχρονα στο ανθρώπινο σώμα:

 • σκουλήκια (νηματώδεις, κεσώδεις, τριματώδεις);
 • Τοξόπλασμα;
 • λάμπλια;
 • μυκόπλασμα;
 • μανιτάρια (Candida);
 • gonococci;
 • ιοί.

Τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα χαρακτηρίζονται από:

 • Εξάρτηση από τον κάτοχο;
 • απειλή για αυτόν ·
 • Επικοινωνία με τον κάτοχο για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Για να ξεπεράσει τον κύκλο ζωής του, το παράσιτο χρειάζεται έναν ανθρώπινο οργανισμό (το σώμα του ξενιστή). Μερικές φορές χρειάζεται αλλαγή ιδιοκτησίας.

οι λόγοι για την εμφάνιση παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα

Όλα τα παράσιτα στο σώμα χωρίζονται σε δύο τύπους:

 • πρωτόζωα - προκαλεί παρασιτώσεις (τοξοπλάσμωση, ελονοσία, giardiasis, trichomonas);
 • Τα ελμινθία είναι πηγές εντεροβιασίας, ασκηρίασης.

Τα παράσιτα μπορούν να εισέλθουν στο σώμα με διαφορετικούς τρόπους:

 • Τρόφιμα (από βρώμικα λαχανικά και φρούτα, ωμό ψάρι, κακά θερμικά επεξεργασμένο κρέας).
 • Επαφή - διείσδυση των προνυμφών παρασίτων μέσω του δέρματος (κολύμπι σε μολυσμένα νερά), μέσω μαλακών παιχνιδιών, μαλλιών ζώων.
 • σεξουαλικό (μόλυνση με μονοκύτταρους οργανισμούς κατά τη σεξουαλική επαφή)
 • Είσοδος στην κυκλοφορία του αίματος μέσω δαγκωμάτων εντόμων.

Όταν το σώμα έχει μολυνθεί από παράσιτα, το σφάλμα βαρύνει τον ίδιο τον άνθρωπο. Η παραμέληση της προσωπικής υγιεινής, της καθαριότητας και της χρήσης κακώς επεξεργασμένων τροφίμων οδηγεί σε επιδείνωση της κατάστασης.

Κάθε παράσιτο έχει τη δική του αγαπημένη θέση στο σώμα. Συχνά παρασιτίζουν στα έντερα. Αλλά εμφανίζονται επίσης στο ήπαρ, στους πνεύμονες, στον εγκέφαλο και στα αιμοφόρα αγγεία.

Σημεία και συμπτώματα

Πριν ξεκινήσετε να απαλλαγείτε από παρασιτικούς οργανισμούς, βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται εκεί. Υπάρχουν πολλά συμπτώματα της παρουσίας παρασίτων.

Ανάλογα με τον τύπο του παρασίτου και το όργανο στο οποίο ζει, μπορεί να εμφανιστούν εντελώς διαφορετικά συμπτώματα:

 • μειωμένη ανοσία, συχνές κρυολογήματα.
 • γενική αδυναμία, επιδείνωση της απόδοσης, υπνηλία
 • ναυτία;
 • διαταραχή κοπράνων
 • δραστική απώλεια βάρους;
 • αλλεργικά εξανθήματα;
 • αναιμία ανεπάρκειας σιδήρου;
 • κιτρίνισμα των λευκών των ματιών
 • ίκτερος (εάν τα παράσιτα βρίσκονται στο ήπαρ);
 • αυξημένη ευερεθιστότητα.
 • Επιδείνωση χρόνιων παθήσεων.

Αντενδείξεις για την αφαίρεση παρασίτων

 • Καρδιαγγειακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή.
 • Κακόβουλοι σχηματισμοί;
 • έλκος στομάχου, διαβρωτική γαστρίτιδα;
 • Παρουσία αιμορραγίας διαφορετικού εντοπισμού.
 • εγκυμοσύνη και γαλουχία;
 • Οξεία στάδια μιας ασθένειας.

Προετοιμασία σώματος

Εάν έχετε συμπτώματα παρασίτων, πρέπει να υποβληθείτε σε πλήρη εξέταση. Με βάση τα αποτελέσματα, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα ατομικό πρόγραμμα για τον καθαρισμό του σώματος από τα παράσιτα.

Προετοιμασία του σώματος για την εξάλειψη των παρασίτων

Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το σώμα από τα παράσιτα χωρίς αντενδείξεις και σε ένα υγιές σώμα.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τα παράσιτα από το σώμα; Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μέθοδο 1-2 εβδομάδες πριν από τη διαδικασία, πρέπει να μεταβείτε στη σωστή διατροφή. Αυτή θα πρέπει να είναι μια ελαφριά, ξεφορτωμένη δίαιτα χωρίς βαριά γεύματα. Η διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει πολλά ωμά φρούτα και λαχανικά, φρέσκους χυμούς. Πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα κανονικού νερού την ημέρα.

Πριν από την αφαίρεση των παρασίτων, συνιστάται να καθαρίσετε το σώμα από τοξίνες και τοξίνες με την ακόλουθη σειρά:

 • έντερα;
 • συκώτι;
 • στομάχι;
 • νεφρά;
 • αποστέλλεται.

Καθαρισμός παχέος εντέρου και ήπατος

Οι περισσότερες από τις βλαβερές ουσίες απεκκρίνονται από το σώμα μέσω των εντέρων, ενώ τα υπολείμματα των ακατέργαστων τροφίμων κολλούν σε αυτό, όπου ξεκινούν οι διεργασίες σήψης. Δημιουργείται ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τη ζωτική δραστηριότητα των παρασίτων. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τον καθαρισμό. Όταν το παχύ έντερο λερωθεί, άλλα όργανα είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου σας είναι να τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ή πίτυρο. Η ίνα διογκώνεται και μαζεύει απόβλητα και τοξίνες. Μπορείτε να καθαρίσετε το αφέψημα των βοτάνων με ένα κλύσμα. Ωστόσο, ένα κλύσμα μπορεί να διαταράξει τη φυσική εντερική χλωρίδα και η αποκατάσταση απαιτεί χρόνο.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού του ήπατος είναι η μέθοδος Semenova. Αυτός ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται δύο φορές το χρόνο. Τις δύο πρώτες μέρες υπάρχουν μόνο μήλα, καθαρά κλύσματα. Στο τέλος της δεύτερης ημέρας, ξεκινήστε τον καθαρισμό του ήπατος. Υποθέστε μια οριζόντια θέση και τοποθετήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης στην περιοχή του δεξιού υποχονδρίου. Εναλλακτικά, ζεσταίνετε το συκώτι με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Πάρτε αυτά τα προϊόντα ένα κάθε φορά - πρώτα και μετά από 15 λεπτά - ένα κάθε φορά.

Ασφαλέστερο καθαρισμό του ήπατος με χυμό μαύρου ραπανάκι. Πλύνετε καλά τα λαχανικά με τη φλούδα και αλέστε τα με ένα μύλο κρέατος. Πιέστε το χυμό από το κέικ. Ξεκινήστε τον καθαρισμό με 1 κουταλάκι του γλυκού μετά από κάθε γεύμα. Αυξήστε σταδιακά τη δόση σε ½ φλιτζάνι.

Οι πυρήνες βρώμης βοηθούν απαλά στην απομάκρυνση των τοξινών από το ήπαρ. Πρέπει να αλεσθούν σε μύλο καφέ. Ρίξτε 1 κουταλιά του προϊόντος σε 1 λίτρο νερού και αφήστε το σε θερμό. Πίνετε 200 ml τρεις φορές την ημέρα μία ώρα πριν από τα γεύματα. Η περίοδος εισδοχής είναι 2-3 μήνες.

Προσοχή!Αυτή η μέθοδος καθαρισμού του ήπατος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πέτρες στη χοληδόχο κύστη. Πρέπει πρώτα να κάνετε υπερηχογράφημα.

Καθαρισμός των νεφρών και των αιμοφόρων αγγείων

Καθαρισμός των νεφρών και των αιμοφόρων αγγείων από παράσιτα

Συνιστάται ο καθαρισμός των νεφρών κατά την περίοδο του καρπουζιού. Πρόκειται για ένα μάθημα 7 ημερών για μια πολύ αυστηρή διατροφή. Σε αυτό το σημείο, επιτρέπονται μόνο καρπούζια και μαύρο ψωμί, γεγονός που διεγείρει τη διαδικασία αφαίρεσης άμμου και λίθων από τα νεφρά. Κάντε ένα ζεστό ντους το βράδυ. Αυτή η ριζική μέθοδος καθαρισμού πρέπει να γίνεται μόνο υπό την επίβλεψη γιατρού.

Για να διευκολύνετε την απομάκρυνση των παρασίτων, πρέπει να βελτιώσετε την ικανότητα των αιμοφόρων αγγείων να καθαρίζουν τις πλάκες χοληστερόλης. Κάντε ένα πρόγραμμα καθαρισμού σαν αυτό μία φορά το χρόνο. Πάρτε 4 κομμάτια λεμόνι, σκόρδο, κρεμμύδι. Τρίψτε τα πάντα μαζί με το κέλυφος. Ρίξτε ζεστό νερό σε ποτήρι 3 λίτρων. Επιμείνετε για 3 ημέρες, ανακατεύοντας την έγχυση κατά καιρούς.

Πάρτε ½ ποτήρι τρεις φορές την ημέρα. Διατηρείται στο ψυγείο. Ένα δοχείο είναι αρκετό για 10 ημέρες κατά μέσο όρο.

Λαϊκές θεραπείες και συνταγές

Πώς εξαλείφονται τα παράσιτα από το σώμα; Οι λαϊκές θεραπείες χρησιμοποιούνται συχνά για την απομάκρυνση οργανισμών στο σπίτι. Πολλά φυτά έχουν καταστρεπτική σύνθεση για τα παράσιτα, έχουν αντισηπτική και βακτηριοκτόνο δράση.

Troichetka # 1

Αυτή η λαϊκή θεραπεία για τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα αναπτύχθηκε από τον γιατρό Ιατρικών Επιστημών Ivanchenko. Πάρτε 50 γραμμάρια γαρύφαλλα σε σκόνη, 100 γραμμάρια αλεσμένου (άνθη) και 30 γραμμάρια αψιθιάς. Ανακατέψτε τα υλικά και ρίξτε τα σε ένα ποτήρι.

Ζυγίστε 1 δόση 1, 75 g (επίπεδο κουταλάκι του γλυκού). Πάρτε αυτήν τη δόση με νερό 30 λεπτά πριν από τα γεύματα την πρώτη ημέρα. Πάρτε 2 δόσεις τη δεύτερη ημέρα - πριν από το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα. Στη συνέχεια, πάρτε 3 δόσεις για μια εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένης της υποδοχής πριν από το δείπνο). Για την πρόληψη, συνιστάται να λαμβάνετε 1 δόση μία φορά την εβδομάδα. Ένα τέτοιο φάρμακο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για έλκη, διαβρωτική γαστρίτιδα και υψηλή αρτηριακή πίεση (τα γαρίφαλα αυξάνουν την αρτηριακή πίεση).

Μείγμα κονιάκ και καστορέματος

Το καστορέλαιο και το κονιάκ βοηθούν στην απομάκρυνση των παρασίτων από το πεπτικό σύστημα. Πάρτε ένα μείγμα από αυτά τα τρόφιμα (1: 1) με άδειο στομάχι. Η πορεία καθαρισμού δεν υπερβαίνει τις 5 ημέρες.

Σπόροι κολοκύθας

Ψεκάστε ελαφρά τους σπόρους κολοκύθας με ηλιέλαιο και τηγανίστε και αλέστε. Πάρτε την τελική σκόνη για 2 κουταλάκια του γλυκού με άδειο στομάχι. Μετά από μια ώρα, πάρτε ένα καθαρτικό.

καρύδι

Καρύδι για να καθαρίσει το σώμα από τα παράσιτα

Πάρτε 2 κουταλιές ξηρών διαχωριστικών καρυδιάς και ρίξτε 200 ml βραστό νερό πάνω τους. Επιμείνετε κάτω από το καπάκι για 1 ώρα.

Η δοσολογία για έναν ενήλικα είναι ½ φλιτζάνι δύο φορές την ημέρα. Μάθημα καθαρισμού 2 εβδομάδες.

Αυτή η έγχυση είναι χρήσιμη για γαστρεντερικά προβλήματα και για την ομαλοποίηση των μεταβολικών διεργασιών.

Σκόρδο

Πρόκειται για μια σκληρή μέθοδο καθαρισμού με πολλές αντενδείξεις. Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε το σώμα σας. Τρώτε τουλάχιστον φαγητό όλη την ημέρα. Και φάτε κάτι ξινό το βράδυ (μήλα, αγγούρια τουρσί). Στη συνέχεια αλέστε και πάρτε ένα ποτήρι σκόρδο. Πιείτε με άλμη ή φρέσκο ​​χυμό λαχανικών. Τη δεύτερη ημέρα, κάντε ένα κλύσμα καθαρισμού με απόθεμα χαμομηλιού και ξύδι μήλου.

Για να αποφύγετε τη λήψη σκόρδου από το στόμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα κερί σκόρδου. Ρίχνουμε το χυλό με ζεστό νερό και το αφήνουμε για μισή ώρα. Βρέξτε το βαμβάκι με έγχυση και τυλίξτε το με έναν επίδεσμο. Εισάγετε στον πρωκτό για 20 λεπτά.

Σημαντικό!Απαγορεύονται σκληρές μέθοδοι για την εξάλειψη των παρασίτων με σκόρδο, πιπέρι και χρένο σε ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα, ηπατική νόσο και πεπτικές διαταραχές. Πριν από την προετοιμασία αφέψημα και βάμματα, είναι απαραίτητο να λάβετε τη συγκατάθεση ενός γιατρού.

Φάρμακα

Αν και πολλά φυτά έχουν αντιπαρασιτικό αποτέλεσμα, αυτό δεν αρκεί πάντα για να σκοτώσει τα παράσιτα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ελμινθικές εισβολές. Ως εκ τούτου, για την καταπολέμηση των ελμινθών, συνταγογραφείται φαρμακευτική θεραπεία.

Η επιλογή της δραστικής ουσίας και της δοσολογίας πρέπει να καθορίζεται από έναν ειδικό, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του ασθενούς και τον τύπο του παρασίτου που προκάλεσε την ασθένεια.

Πώς να προστατευτείτε από λοιμώξεις

Για λόγους πρόληψης, είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε αυστηρά τους κανονισμούς υγιεινής:

Πρόληψη της εμφάνισης των παρασίτων στο σώμα
 • πλύνετε συχνά τα χέρια σας.
 • αλλάζετε τα εσώρουχα σας κάθε μέρα.
 • μην τρώτε ωμά λαχανικά και φρούτα χωρίς να τα πλένετε καλά με ζεστό νερό.
 • μην πίνετε ωμό νερό από πηγάδια και πηγάδια.
 • σιδερώστε το κρεβάτι και τα σεντόνια μετά το πλύσιμο.
 • μην επικοινωνείτε με αδέσποτα ζώα.
 • καλή θερμική επεξεργασία κρέατος και ψαριών.
 • Πλύνετε παιδικά παιχνίδια με σαπούνι.

Κάθε παρασιτική μορφή στο ανθρώπινο σώμα έχει αρνητική επίδραση στην υγεία του. Ο κίνδυνος είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν. Μπορούν να παρασιτήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να προκαλέσουν εμφανή εξωτερικά συμπτώματα. Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τα παράσιτα και να καθαρίζετε το σώμα.