Μερικά παράσιτα μπορούν να ζήσουν στο ανθρώπινο σώμα και πώς να ασχοληθεί με αυτά;

Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία των παρασίτων, είναι σημαντικό να προσδιοριστεί με ακρίβεια τα είδη που είναι παρούσα στο σώμα. Είναι απαραίτητο να βρούμε αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας, όπως και τα περισσότερα φάρμακα που αναπτύχθηκε ειδικά για να απαλλαγούμε από ένα συγκεκριμένο είδος από τα σκουλήκια. Οι κύριες μέθοδοι διάγνωσης, που επιτρέπει την ταυτοποίηση του παθογόνου εισβολή:

μια εξέταση αίματος

 • ανάλυση των κοπράνων;
 • ανάλυση του αίματος: συνολικά, καθώς και immunoassay;
 • γάζα;
 • ανάλυση της μυστικά των 12 δωδεκαδακτυλικό έλκος;
 • τομογραφία;
 • Υπερηχογράφημα.

Τα παράσιτα μπορεί να διαγνωστεί με μια εξέταση αίματος. Μετά από μια ενιαία αρνητικό αποτέλεσμα, η πλειονότητα των δοκιμών που πρέπει να επαναληφθεί. Είναι αναγκαίο να επιτευχθεί ένα ακριβές αποτέλεσμα. Αν τα αποτελέσματα των δοκιμών επιβεβαίωσε την παρουσία της προσβολής σκουληκιών, είναι σημαντικό να αρχίσει αμέσως θεραπεία κατά σκουλήκια. Περιλαμβάνει 3 διαδοχικά στάδια:

 1. Προετοιμασία του σώματος – η χρήση του απορροφητικές ουσίες, έλαιο σπόρου κολοκύθας, η οποία εντείνεται η διαδικασία αφαίρεσης των συσσωρευμένων τοξινών. Διαρκεί 5-7 ημέρες.
 2. Η χρήση των ανθελμινθικών φαρμάκων μπορεί να τις σταγόνες ή την αναστολή, έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέψουν συγκεκριμένους τύπους παρασίτων:
 3. Από νηματώδεις και να βοηθήσει την προετοιμασία της ευρείας δράσης της *
 4. Η φάση αποκατάστασης βοηθά να αποκατασταθεί η φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση του απορροφητικές ουσίες, βιταμίνη συγκροτήματα, και, σε ορισμένες περιπτώσεις, διορίζονται από άλλα φάρμακα.

Θεραπεία της helminthiasis θα πρέπει να είναι υπό την επίβλεψη γιατρού. Όταν πρόκειται για την προσβολή από σκουλήκια και τρηματώδεις σκώληκες, δείχνει τη θεραπεία στο νοσοκομείο. Φαρμακολογικές φάρμακα είναι πολύ τοξικά. Μετά τη χρήση τους υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες, και είναι αυστηρά απαγορεύεται για τις έγκυες γυναίκες. Σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί προτιμούν να απαλλαγούμε από τα σκουλήκια με τη βοήθεια της λαϊκής ιατρικής. Στο Οπλοστάσιό της, υπάρχουν πολλές συνταγές που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές για αιώνες. Έντονη επίδραση από worms έχει ένα μεγάλο αριθμό από βότανα και φυτά: κολοκύθα, tansy, αρτεμισία, immortelle, το λινάρι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρύδια, ρόδια, και τα καρότα. Με βάση την προετοιμασία αφεψήματα, αφεψήματα. Προορίζονται για από του στόματος ή τον καθαρισμό κλύσματα. Το τελευταίο αποδίδεται για την καταπολέμηση παρασιτικών σκωλήκων παράσιτα στο έντερο. Όταν επιλέγετε μια μέθοδο θεραπείας παρακαλείστε να σημειώσετε ότι η συνταγή δεν περιέχει βότανα, τα οποία είναι αλλεργική. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο ελμινθικής λοίμωξης, είναι σημαντικό να συμμορφώνονται με τα μέτρα πρόληψης:

 • πλένετε τα χέρια πριν από το φαγητό, και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, αγγίζοντας τα ζώα;
 • πλένονται καλά και ζεματισθεί φρούτα, λαχανικά, χόρτα;
 • υποστεί επαρκή θερμική επεξεργασία κρέατος, ψαριού;
 • για τη διεξαγωγή αποπαρασίτωση των ζώων συντροφιάς.

Για να αποτρέψει τα παράσιτα, πάντα να πλένετε καλά τα χέρια σας. Με τα πρώτα συμπτώματα της helminthiasis, ακόμη και αν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να πάρετε μολυνθεί με σκουλήκια, θα πρέπει να πάτε στο γιατρό. Ότι θα εκχωρήσετε μια διάγνωση, εάν είναι απαραίτητο, θα πάρει τα κεφάλαια για την αντιμετώπιση κατά τα σκουλήκια.

Είναι σκουλήκια, πρωτόζωα

Μερικές φορές μπορείτε να ακούσετε τη φράση ότι ο ασθενής έχει μολυνθεί με πρωτόζωα, σκουλήκια. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το πιο απλό είναι αποκλειστικά από μονοκύτταρους μικροοργανισμούς, σε ακραίες περιπτώσεις εκείνες που οργανώνουν την αποικία. Αλλά ποτέ δεν είναι πολλοί κυττάρων, όπως τα σκουλήκια και σκουλήκια. Η πιο απλή από όλες τις διαδικασίες που συμβαίνουν μέσα στο κυτταρόπλασμα και πυρήνες κυττάρων, ενώ τα σκουλήκια έχουν ανατομική οργάνωση είναι πολύ πιο δύσκολο: να έχουν διαφορετικούς φορείς που εκτελούν ειδικές φυσιολογικές λειτουργίες. Ως εκ τούτου, για να ταξινομήσει τα σκουλήκια το πιο απλό είναι θεμελιωδώς λάθος. Μερικές φορές ονομάζεται έλμινθες πρωτοζωικά παράσιτα σε σύγκριση με τα έντομα: κοριοί φλίπερ, ψείρες, κ. λπ., καθώς η τελευταία είναι πολύ πιο ψηλά στην εξελικτική σκάλα. Με αυτή την έννοια, το όνομα του σκουλήκια, πρωτόζωα επιτρέπεται.

Τα πιο κοινά παράσιτα

Η πιο κοινή ενδοπαράσιτα είναι, φυσικά, έλμινθες (σκουλήκια), τα οποία, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, που έχουν μολυνθεί περισσότερα από το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ένα τεράστιο αριθμό από αυτά τα παράσιτα χωρίζονται σε βασικές κατηγορίες:

 • νηματώδεις – στρογγυλά σκουλήκια (roundworm, παράσιτο των εντέρων, τα είδη της Trichinella, whipworm, κ. λπ.) *
 • κεστώδη – ταινία (lantecy, χοιρινό και βοδινό κρέας ταινία, ταινία, κ. λπ.) *
 • τα τρηματώδη – σκουλήκια-σκώληκες (συκώτι, το αίμα, τους πνεύμονες, και τρηματώδεις σκώληκες που ζουν στο έντερο).

Μερικές φορές μπορείτε να βρείτε μια πιο Γενική κατάταξη, σύμφωνα με την οποία όλα τα είδη των παρασίτων, οι άνθρωποι χωρίζονται σε:

 • εντέρου, παράσιτα στο έντερο;
 • ιστού, μεταφρασμένη σε άλλα όργανα και ιστούς.

υγιεινή

Σκεφτείτε μια σύντομη περιγραφή από τους πιο κοινούς τύπους των ιών τύπου worm.

Ασκαρίδες (νηματώδεις)

 • Σκουλήκι – ασκαρίδες είναι το πιο κοινό μήκος από 20 έως 40 cm, παράσιτα στο έντερο, αλλά πρώτα να μεταναστεύσουν στο ανθρώπινο σώμα, επηρεάζει το αίμα και το αναπνευστικό σύστημα. Μαζί με αυτά τα εντερικά παράσιτα μπορεί να ανιχνευτεί στο ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη, την καρδιά και τους πνεύμονες. Ένα κοινό σύμπτωμα για ascariasis και αλλεργική αντίδραση.
 • Pinworms – μικρή σκουληκιών, μέχρι 1 cm, που επηρεάζουν τα έντερα και το αποτέλεσμα enterobiasis με διαταραχή του πεπτικού συστήματοσ, εξάντληση, διαταραχές ύπνου, κ. λπ. το Χαρακτηριστικό σύμπτωμα της pinworms είναι φαγούρα στον πρωκτό, όπου γεννούν τα αυγά τους.
 • Τα είδη της Trichinella – αυτά τα μικροσκοπικά σκουλήκια (το μέγεθός τους μόνο λίγα χιλιοστά) οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες – τριχινίαση, η οποία, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Ενηλίκων είδη ζουν σε ανθρώπους, οι μύες (αναπνευστικό, πρόσωπο, κ. λπ.), προκαλεί μυϊκό πόνο, πυρετό, οίδημα, αλλεργική δερματικό εξάνθημα.
 • Vlasoglavy – σκουλήκια μικρό (μήκος 4,5 cm, με το μπροστινό μέρος του σώματος με τη μορφή της ένα νήμα), προνύμφες που προκαλούν trihozefalez με διάρροια, οξύ κοιλιακό άλγος και άλλα συμπτώματα που μοιάζουν με σκωληκοειδίτιδα. Ως αποτέλεσμα της δηλητηρίασης αναιμία.

Ταινίες (κεστώδη)

 • Ένα σκουλήκι, το σώμα το μήκος του οποίου φτάνει μέχρι και 10 m, οδηγεί στην ανάπτυξη της difillobotrioz με κόρον, αδυναμία, έμετος, ασταθής καρέκλα, αδυναμία και αναιμία.
 • Χοιρινό ταινίας έχει μήκος από 3 έως 8 m, ένα παράσιτο κυρίως στο λεπτό έντερο και προκαλεί δύο ασθένειες: taeniasis με δυσπεψίας, asthenic-νευρωτική και τα κοιλιακά σύνδρομα, και κυστικέρκωση με ebrietas, του εντέρου, των αναπνευστικών και αλλεργικών συμπτωμάτων. Ανάλογα με τον εντοπισμό της tsistitserki επηρεάζει τους μυς, τον εγκέφαλο, την καρδιά, τα μάτια, κλπ.
 • Ταινίας του βοείου κρέατος, του οποίου το μήκος μπορεί να φτάσει τα 18 m, και προκαλεί το μοσχάρι κεστώδη θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη σκουληκιών. Αν δεν κάνω απεντόμωση, μπορεί να παραμείνει στο σώμα για μέχρι και 18-20 χρόνια! Εντοπίζεται στο παχύ έντερο, προκαλεί σοβαρή δηλητηρίαση με τα απόβλητα τους, καθώς και διάρροια, μέχρι αηδίας, έμετος, κοιλιακό άλγος, αναιμία, αλλεργικές αντιδράσεις και προβλήματα με το νευρικό σύστημα.
 • Νανοταινία μήκος μόλις 1.5-5 εκατοστά πηγή gimenolepidoz με δυσπεψίας πόνο και ασθενο-νευρωτική σύνδρομα που αφορούν κυρίως το πεπτικό και το νευρικό σύστημα και το ήπαρ.
 • Echinococcus θεωρείται το μικρότερο σκουλήκι – το μήκος του είναι από 2,5 έως 8, σπάνια 9 mm, αλλά η μόλυνση έχει τρομερές συνέπειες, όπως το ήπαρ και τον πνεύμονα, όπου σχηματίζουν κύστεις και όγκοι που προκαλούν δυσλειτουργία των οργάνων αυτών.

Σκουλήκια-σκώληκες (τα τρηματώδη)

 • Τρηματώδεις σκώληκες του ήπατος ή των ηπατικών Τρηματωδών σκωλήκων είναι διαμορφωμένο σαν ένα φύλλο με μήκος 30-50 mm και πλάτος 8-13 mm, έχει μια βεντούζα. Βλάπτει τη θήκη του ήπατος και φράζουν τους αγωγούς της χολής που είναι σε θέση να μπλοκάρει εντελώς τη ροή της χολής. Μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση, ίκτερο και καρκίνο του ήπατος.
 • Γάτα (Σιβηρίας) τρηματώδεις σκώληκες, ή γάτα Τυχαίο, μια επίπεδη σκουλήκι μήκους 4-13 mm. Localization – οι αγωγοί της χοληδόχου κύστης, του ήπατος και του παγκρέατος. Προκαλεί opisthorchiasis με την ανάπτυξη της γαστρίτιδα, έλκος, παγκρεατίτιδα, χολοκυστίτιδα, μέχρι ο καρκίνος του ήπατος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.
 • Πνεύμονα τρηματώδεις σκώληκες έχει ωοειδές σχήμα, κόκκινο-καφέ σώμα με μικρά αγκάθια, μήκος από 7,5 έως 12 mm πλάτους 4-8 mm. Επηρεάζει τους πνεύμονες, προκαλώντας φλεγμονή, πλευριτική συλλογή, εστιακή ίνωση και καρκίνο του πνεύμονα. Όταν η διείσδυση του εγκεφάλου που προκαλεί εγκεφαλίτιδα και μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.
 • Shistosoma (αίμα τρηματώδεις σκώληκες) – δίοικο σκουλήκια με μέγεθος 1-2 cm, τα αυγά, τα οποία προκαλούν αύξηση στο συκώτι, τη σπλήνα και τους λεμφαδένες, ο σχηματισμός των πολυπόδων του εντέρου, διάρροια, κοκκιωματώδης φλεγμονή, που οδηγεί σε καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Πρωτοζωικά παράσιτα

Toxoplasma gondii (Toxoplazma gondii) είναι ένα είδος παρασίτου, η κύρια υποδοχής και οι γάτες. Μπορεί επίσης να μεταφέρονται με τα θερμόαιμα ζώα και τον άνθρωπο. Ανά Ασθένεια που προκαλείται από το Toxoplasma ονομάζεται τοξοπλάσμωση. Η πορεία της νόσου είναι εύκολη, με εξαίρεση τον τραυματισμό του εμβρύου μέσα στη μήτρα της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η οποία δεν παρουσιάζει σοβαρές επιπτώσεις τόσο για την μητέρα και το έμβρυο, ακόμη και θάνατο.

Αμοιβάδα απλός μονοκύτταρος οργανισμός που θεωρείται ένα από τα πρώτα πλάσματα που έζησαν στη Γη. Η ασθένεια που προκαλείται από την αμοιβάδα, που ονομάζεται amebiasis. Εντερική λοίμωξη με κυρίως ελκώδης βλάβες του παχέος εντέρου με την εμφάνιση της αιματηρή διάρροια, ένα δυνατό το σχηματισμό των δευτερογενών εντερικές βλάβες που έχει μια τάση να χρόνιο φυσικά. Τα παράσιτα της ελονοσίας – ένα απλό κινητό πλάσμα, στον κύκλο ανάπτυξης του οποίου το πρόσωπο αυτό είναι ένα προσωρινό ιδιοκτήτη, και το κουνούπι – μόνιμη. Στο ανθρώπινο σώμα το παράσιτο Plasmodium παρουσιάζεται σε 4 τύπους:

 • Π. malarie – οι τέσσερις ελονοσία *
 • P. vivax — falciparum ελονοσία *
 • P. ovale — ovale τριήμερο της ελονοσίας;
 • P. falciparum — τροπικό ελονοσία *

Το διάστημα μεταξύ εκρήξεις εξαρτάται από το είδος του παθογόνου. Πέρα από όλα αυτά αναιμία, επειδή το παράσιτο επηρεάζει τα κύτταρα του αίματος ερυθροκύτταρα. Η ασθένεια μπορεί να συμβεί σε ήπια ή σοβαρή μορφή.

Μονοπάτια στο σώμα:

 • το νερό μέσα από το βρώμικο νερό;
 • επικοινωνία – οικογένεια – όταν χρησιμοποιείτε αντικείμενα, ρούχα, σκεύη;
 • διατροφική μέσα από τα βρώμικα λαχανικά, φρούτα, τροφές που δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία.

Μερικές φορές συμβαίνει ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα παράσιτα δεν είναι άρρωστος, και μόνο φορέα και προσδιορίζει το παθογόνο στο εξωτερικό περιβάλλον. Η εξέλιξη της νόσου είναι αρκετά για να εισάγετε το ανθρώπινο σώμα μόνο για μερικές κύστεις Giardia. Leishmania – εκπρόσωποι αυτού του γένους προκαλέσει λεϊσμανίαση. Οι φορείς είναι τα κουνούπια. Το κύριο τμήμα της βλάβης είναι οι άνθρωποι, τα τρωκτικά, τα θηλαστικά. Για την πλήρη ανάπτυξη του παθογόνου οργανισμού απαιτεί δύο οικοδεσπότες. Αυτό το κουνούπι και σπονδυλωτά εκπρόσωπος. Ανθρώπινη νόσος που προκαλείται από Leishmania εισβολή:

 • σπλαγχνική λεϊσμανίαση (πυρετός dum-Dum) – υπάρχει βλάβη των εσωτερικών οργάνων;
 • το δέρμα λεϊσμανίαση (Βαγδάτη έλκος) είναι μια δερματική βλάβη πιο συχνά στο κεφάλι, με τον επόμενο σχηματισμό των σημαδιών;
 • η λεϊσμανίαση του δέρματος και των βλεννογόνων, εκδηλώνεται σοβαρή καταστροφικές βλάβες του δέρματος και των βλεννογόνων
 • Η πρόληψη συνίσταται σε κέντρα αποκατάστασης για την αναπαραγωγή των κουνουπιών, την καταστροφή τρωκτικών, τον έλεγχο του αριθμού των σκύλων, η ταφή των νεκρών ζώων.

Trichomonas – μαστιγοφόρο μονοκύτταροι οργανισμοί είναι σε σχήμα αχλαδιού, προκαλεί την ασθένεια trichomoniasis, σεξουαλικά μεταδιδόμενες και επηρεάζει το ουροποιητικό σύστημα. Είναι αντιληπτό ότι ο άρρωστος άνδρες και γυναίκες, αλλά στους άνδρες η νόσος είναι συνήθως ασυμπτωματική. Trypanosoma είναι ένα γένος των μονοκύτταροι flagellate πρώτιστα. Προκαλέσει σοβαρή νόσο τρυπανοσωμίαση, μια θανάσιμη απειλή για τον άνθρωπο είναι η ασθένεια του ύπνου. Φορέας τρυπανοσώματα είναι κοριούς φλίπερ, μύγες τσε-τσε. Στο σώμα του ξενιστή από το παράσιτο πολλαπλασιάζεται κάτω από το δέρμα, στη συνέχεια να διαπεράσει το λεμφικό σύστημα και το αίμα. Η πλειοψηφία των παθογόνων βρίσκεται στο νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο, όπου καταστρέφει τα κύτταρα και εκκρίνουν τις τοξίνες τους.

Επίπεδη σκουλήκια

Επίπεδη σκουλήκια, ή πτερύγια (τα τρηματώδη), έχουν ένα χαρακτηριστικό σχήμα των φύλλων του σώματος. Η δομή τους είναι πολύ καλά οργανωμένη — έχουν ένα πεπτικό, απεκκριτικό και το νευρικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής των ιδιοκτητών τους. Ευρέως χρησιμοποιημένος με όλα τα είδη:

 1. Σιβηρίας Τρηματωδών σκωλήκων (γάτα Τρηματωδών σκωλήκων), ή opisthorchis. Η πιο κοινή λοίμωξη είναι μέσα από ωμό ψάρι, το οποίο οδηγεί σε μια μάλλον επικίνδυνη ασθένεια opisthorchiasis. Αναπαραγωγή των παρασίτων συμβεί πολύ γρήγορα, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες. Τα σκουλήκια είναι κιτρινωπό, και το μήκος τους μπορεί να υπερβαίνει τα 12 m. Αγκυροβολημένο στο ανθρώπινο σώμα, αυτά τα παράσιτα προκαλούν εσωτερική αιμορραγία, να σπάσει η χολή εκροή, προκαλεί δυσλειτουργία του παγκρέατος. Επικίνδυνα αποτελέσματα: χολαγγειίτιδα πυώδους έξω τύπο, ahilii, χολαγγειοκαρκίνωμα.
 2. Ηπατικών Τρηματωδών Σκωλήκων. Ενδιάμεσος οικοδεσπότης είναι οι εκπρόσωποι των βοοειδών, και ο άνθρωπος μολύνεται με την κατανάλωση καλά επεξεργασμένο κρέας μολυσμένων ζώων. Ως αποτέλεσμα της λοίμωξης αναπτύσσει την ασθένεια fascioliasis. Το μέγεθος του αυτά τα σκουλήκια είναι σχετικά μικρή (όχι πάνω από 5-6 cm), αλλά μπορεί να προκαλέσει η επικίνδυνη ασθένεια: ηπατικά αποστήματα, χολαγγειίτιδα, ηπατίτιδα. Μέσω του αίματος από τις προνύμφες του παρασίτου μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα.
 3. Shistosoma. Το σκουλήκι μπορεί να κατοικούν στα αιμοφόρα αγγεία, που καταναλώνουν τα συστατικά του αίματος. Ως αποτέλεσμα, η ζωή του μπορεί να αναπτύξουν κιρσούς, όγκων. Το κύριο σύμπτωμα — ένα έντονο Γενική δηλητηρίαση.

Ταινίας του βοείου κρέατος

Ταινίας του βοείου κρέατος μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 12 μέτρα. Είναι ένα ερμαφρόδιτο που μπορεί να παράγει περισσότερα από 100.000 αυγά, που αποβάλλονται στα κόπρανα. Τα αυγά στο έδαφος, στη συνέχεια, σε φυτά, τα φυτά που τρώει ζώα. Στο σώμα του ζώου, τα αυγά γίνει προνύμφες, οι οποίες εντοπίζονται στους μυς. Αν ένα άτομο τρώει μολυσμένο βοδινό κρέας, οι προνύμφες εισέρχονται στο έντερο. Από άτομο σε άτομο, οι προνύμφες δεν μεταδίδονται.

Τα ενήλικα σκουλήκια έχουν ένα κεφάλι με τέσσερις βεντούζες, το λαιμό και το σώμα, που αποτελείται από τα τμήματα. Ο αριθμός των τμημάτων είναι συνεχώς αυξανόμενη, Ώριμη τμήματα μπορεί να διαχωριστεί από το σκουλήκι να σέρνεται έξω από το έντερο έξω.

Ταινίας του βοείου κρέατος: συμπτώματα

Τα συμπτώματα είναι nauseam, έμετος, δυσπεψία, η αυξημένη σιαλόρροια, ζάλη, αδυναμία, νευρικότητα, κόπωση, κοιλιακό άλγος, αβέβαιο localization, αλλεργίες, οι διακυμάνσεις στην όρεξη.

Προκειμένου να φέρει το βόειο κρέας ταινία από το σώμα, ένα σχήμα, που αποτελείται από 3 στάδια: προπαρασκευαστικές (καθαρισμό του σώματος), η θεραπεία με αντιπαρασιτικά φάρμακα, αποκατάσταση (διατροφή, βοτανοθεραπεία).

Ταινία σκουλήκια

τα έντερα

Τα σκουλήκια κορδέλα τύπου, ή κεστώδη, μια ποικιλία από επίπεδη σκουλήκια, το μήκος των οποίων μπορεί να κυμαίνεται από 2 mm έως 10-12 μ. το Σώμα αυτών των παρασίτων έχει μια συγκεκριμένη δομή — πολλαπλά τμήματα, το λαιμό και το κεφάλι με τα φλυτζάνια αναρρόφησης (με άγκιστρα) για την τοποθέτηση στον τοίχο. Το cestode είναι ερμαφρόδιτη και τα αυγά είναι τα τμήματα. Θρεπτικά συστατικά το σκουλήκι είναι χάλια μέσα από ολόκληρη την επιφάνεια του σώματος.

Την ταινία

Υπάρχουν οι ακόλουθοι κοινοί τύποι από την ταινία:

 1. Φατνιακό. Η δραστηριότητα καθορίζει την εμφάνιση του εξαιρετικά επικίνδυνη ασθένεια alveococcosis. Τα άτομα μπορούν να έχουν μήκος πάνω από 4 m. ένα Χαρακτηριστικό από αυτά τα σκουλήκια είναι ο σχηματισμός στην αποβάθρα του πυκνούς κόμπους από μια υπόλευκη απόχρωση, με διάμετρο μεγαλύτερη από 2 cm, το οποίο μοιάζει με ένα κακοήθη όγκο. Η πιο χαρακτηριστική εντόπιση είναι οι πνεύμονες, τα νεφρά και το συκώτι. Μπορεί να προκαλέσει χολαγγειίτιδα και απόστημα, αλλά επίσης να εξαπλωθεί σε σπλήνα, των μυών και του εγκεφάλου.
 2. Cepni, ή την ταινία. Διαδεδομένες ποικιλίες όπως τα βοοειδή και χοιρινά ταινία, ευρεία ταινία. Διαφέρουν τεράστιο μέγεθος — περισσότερα από 10 m, και ένα μεγάλο προσδόκιμο ζωής περισσότερο από 20 χρόνια. Διεγείρει ταινίας του Βοείου κρέατος ταινίας του βοείου κρέατος ασθένεια, λοίμωξη, και είναι συνήθως στο λεπτό έντερο. Σοβαρές επιπλοκές — χολοκυστίτιδα, εντερική απόφραξη, σκωληκοειδίτιδα. Χοιρινό ταινίας είναι λίγο μικρότερο από τους "αδελφούς" (μήκος 2-3 m). Γίνεται η αιτία teniasis. Μια ταινία που εκδηλώνεται σε παθήσεις όπως difillobotrioz. Η μόλυνση μέσω ανεπαρκώς μαγειρεμένα ψάρια. Αυτό το σκουλήκι είναι σε θέση να οδηγήσει σε τέτοιες συνέπειες: ατροφία του εντερικού θήκη, Gunter γλωσσίτιδα, λευκοπενία.

Οι ασθένειες που προκαλούν

Τα πιο επικίνδυνα παράσιτα που ζουν στο ανθρώπινο σώμα, μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία ασθενειών. Πολύ συχνά, η νόσος που προκαλείται από ένα συγκεκριμένο παράσιτο, που έχει το ίδιο όνομα με εκείνον. Έτσι, τα διάφορα είδη των παρασίτων στον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει τις ακόλουθες παθήσεις:

 • ορισμένα παράσιτα στον άνθρωπο (σκώληκες) trematode προκαλέσει;
 • το cestodosis προκύψει όταν χάνεις την ταινία;
 • αν ένας ενήλικας ή παιδί στα έντερα είναι τα στρογγυλά σκουλήκια, νηματώδεις που εντοπίζουν;
 • βδέλλες προκαλέσει hirudins;
 • Arctocephalus προκαλέσει skrebni.

Ωστόσο, τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να χτυπήσει ένα σώμα.

τα παράσιτα

 1. Να χάσει το μάτι;
 2. Ασθένειες του πεπτικού συστήματος που προκαλούν μονοκύτταρους παράσιτα και έλμινθες – ascariasis, τριχίνωση, παράσιτο των εντέρων, enterobiasis;
 3. Ασθένειες του εγκεφάλου – η εχινοκοκκίαση, η τοξοπλάσμωση
 4. Δερματολογικές παθήσεις – δεμοδήκωσης, φθειρίαση, ψώρα;
 5. Πνευμονοπαθειών – hydatid ασθένειας, ascariasis, κ. λπ. *
 6. Ασθένειες του ήπατος, opisthorchis, hydatid ασθένειας *
 7. Στο στόμα, τα αυτιά και το στόμα παράσιτα μπορεί να προκαλέσει διάφορα είδη της νόσου;
 8. Παθολογία της καρδιάς;
 9. Παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος *
 10. Παθολογία των αιμοφόρων αγγείων.

Φάρμακα για τη θεραπεία της parasitoses

Επί του παρόντος, υπάρχουν μια σειρά από φάρμακα για τη θεραπεία της parasitosis. Για τη θεραπεία ελμινθικών λοιμώξεων χρησιμοποιώντας φάρμακα ευρέως φάσματος και στενό φάσμα δράσης. Εκτός από αυτά τα φάρμακα, σας προτείνουμε να πάρετε τις βιταμίνες, τα φάρμακα για την αποκατάσταση της μικροχλωρίδας του εντέρου. Συμβάλλουν στην αποκατάσταση της μικροχλωρίδας και γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης των βακτηρίων, αλλά δεν μυκητιασική μαγιά. Για να αποφύγετε ισχυρές αλλεργικές αντιδράσεις χρησιμοποιήστε αντιισταμινικά και γλυκοκορτικοειδή. Ανάκτηση διαδικασία της πέψης είναι μερικές φορές σκόπιμο να λάβει πεπτικά ένζυμα, choleretic ναρκωτικά. Στη θεραπεία της helminthiasis πρέπει να γνωρίζετε ότι τα σύγχρονα φάρμακα μειώνουν σημαντικά την ικανότητα των σκουληκιών για να αντισταθεί τα πεπτικά ένζυμα του σώματος, έτσι ώστε να βρει νεκρά σκουλήκια στα κόπρανα, δεν είναι πάντα δυνατό.

Λαϊκές θεραπείες

 • Παπάγια: παπάγια σπόροι είναι πολύ χρήσιμο για τη θεραπεία και την απόσυρση εντερικά σκουλήκια. Παρουσιάζουν caricin, η οποία είναι αποτελεσματική για τη δολοφονία ασκαρίδες. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη σπόρων σε ένα ποτήρι νερό ή γάλα και πιείτε το με άδειο στομάχι το πρωί καθημερινά.
 • Σκόρδο: είναι πολύ χρήσιμο για την αρχική θεραπεία των εντερικών worms. Τρώνε τρεις σκελίδες σκόρδο κάθε πρωί, για καλύτερα αποτελέσματα.
 • Καρότα: πολύ χρήσιμο για να απαλλαγούμε από την ταινία. Αρκετά για να πάρει το πρωί με άδειο στομάχι μερικές κουταλιές τριμμένο καρότο.
 • Κολοκύθα: διαρκέσει περίπου μία κουταλιά της σούπας σπόροι κολοκύθας, αφαιρέστε το διαφανές φλούδα, το κόβουμε και το βάζουμε σε 250 ml βραστό νερό για να φτιάξετε ένα αφέψημα. Και στη συνέχεια να το πιω για να αποβάλει τα σκουλήκια από τα έντερα
 • Ρόδι: ο φλοιός, οι ρίζες και οι μίσχοι του ροδιού είναι πολύ αποτελεσματικό στο να σκοτώνει τα σκουλήκια

Ο πιο αποτελεσματικός είναι ο φλοιός του ροδιού. Ένα κρύο αφέψημα του φλοιού σε δόση 90 έως 180 ml θα πρέπει να πίνετε τρεις φορές την ημέρα, σε διαστήματα της μίας ώρας.

 • Κουρκούμη: ξηρή σκόνη ή χυμό του κουρκουμά που αναμιγνύεται με το λάδι, το γάλα ή το νερό είναι πολύ χρήσιμο όχι μόνο για την απεντόμωση, αλλά και σε προβλήματα με τα έντερα, ιδιαίτερα της χρόνιας διάρροιας.
 • Βάμμα από φύλλα σημύδας σε κονιάκ. Το τρίτο μέρος του πιάτου για να γεμίσει με φύλλα σημύδας, ρίχνουμε το χείλος με το κονιάκ και αφήστε το για τρεις εβδομάδες. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το βάμμα, μείγμα σε ίσα μέρη με το χυμό από παντζάρια, καρότα και το μέλι, ανακατέψτε καλά. Λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα για 100 γραμμάρια από το παραπάνω μείγμα, 30 λεπτά πριν από ένα γεύμα.
 • Βάμμα μαύρη λεύκα. 40 σταγόνες βάμματος 1 ώρα πριν από τα γεύματα 3 φορές την ημέρα για 20-30 ημέρες.
 • Έγχυση του καλαμποκιού στίγματα. Πάρτε 10 g του καλαμποκιού στίγματα ρίχνουμε 200 γρ. καυτό βραστό νερό, να επιμείνει. Πίνετε 1-2 κουταλιές της σούπας 3-4 φορές την ημέρα.
 • Σκόνη λινάρι σπόροι και τα μπουμπούκια του γαρίφαλου. Αυτό το εργαλείο είναι βολικό, επειδή μπορείτε να βάλετε στο πιάτο.
 • Αχλάδι χυμός με τον πολτό από φρέσκα φρούτα, χυμός καρότου είναι συνιστάται για τη θεραπεία των παιδιών. Ποτό 50 ml με άδειο στομάχι, μία ώρα πριν από τα γεύματα, μια εβδομάδα, 10 μέρες.
 • Σπόροι κολοκύθας. Το μάσημα των πρώτων σπόρων με άδειο στομάχι, μαζί με ένα λεπτό πράσινο δέρμα (διαθέτει ένα ισχυρό antihelminthic ιδιότητες). Ημερήσια δόση σας από 250 έως 400 γραμμάρια σπόρους, και στη συνέχεια, μετά από μια-δυο ώρες που απαιτούνται για να πιείτε ένα καθαρτικό χάπι. Η διάρκεια της θεραπείας από 3 έως 5 ημέρες.
 • Η έγχυση των τριμμένη φρέσκια φλούδα του ροδιού. Πολλά από τα φλούδα του 1 φρούτο ρίξτε βραστό νερό (250 ml), επιμένουν σε ένα θερμός για 1.5 ώρες. Φίλτρο. Δόση με άδειο στομάχι να πίνετε κάθε 4 ώρες πριν τον ύπνο, καθαρτικό.
 • 300 ml νερό 3 κουτ. ψιλοκομμένο πρώτη ύλη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, να επιμείνει 2 ώρες, στραγγίστε. Κανόνας ανά ημέρα: 30 ml 5 φορές.
 • Με το έγχυμα και της αψιθιάς. 500 ml νερό 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σκόνη από αποξηραμένα λουλούδια (ή νωπού βάρους). Βράζουμε 5 λεπτά, να επιμείνει να κρυώσει. Φιλτράρεται. Θα πρέπει να λαμβάνουν όχι περισσότερο από 50 ml κάθε φορά, το πρωί, το μεσημέρι, το βράδυ με άδειο στομάχι για 5 ημέρες.
 • Αρχική τριάδα. Η συλλογή ξηρά σκόνη σε ίσα μέρη αρτεμισία, tansy μπαχαρικά και πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού 4 φορές με άδειο στομάχι κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσεκτικά, καθώς έτρωγε, να πίνει καθαρό νερό.
 • Σκόρδο. Για να καθαρίσει το σώμα των παρασίτων θα πρέπει κάθε μέρα το πρωί και το βράδυ με άδειο στομάχι για να φάει χωρίς αλάτι και ψωμί 2 έως 4 σκελίδες όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
 • Αρχαίο θαύμα ανθελμινθικό συνταγή: για να φας σε μια μέρα αλάτι ρέγγα και ένα μεγάλο κρεμμύδι. Μέχρι το βράδυ τίποτα να φάτε και να μην πιείτε. Το βράδυ μάζα Σκουλήκια θα βγει από το έντερο με τα περιττώματα έξω.

σπόροι κολοκύθας

Τα παράσιτα δεν μπορούν να ανεχθούν το κόκκινο πιπέρι, το λάπαθο, γι ' αυτό είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε στη διατροφή όσο το δυνατόν συχνότερα. Σε αυτή τη θεραπεία και την πρόληψη. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια θεραπείας είναι αναγκαίο να εξαιρεθούν από το καθημερινό μενού των γλυκών, λιπαρών τροφών. Το βούτυρο, το γάλα, τα γλυκά προϊόντα, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και τα αλλαντικά. Είναι σημαντικό σε αυτή τη μέθοδο θεραπείας πρέπει να πεινάσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αδειάσει το έντερο, λαμβάνοντας χυμό δαμάσκηνου. Την επόμενη μέρα θα πρέπει να πίνετε τρία με τέσσερα ποτήρια σπόροι κολοκύθας.

Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να ανιχνεύσει ένα τεράστιο αριθμό διαφορετικών σκουλήκια-παράσιτα, είναι σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορα εσωτερικά όργανα. Μπορούν να προκαλέσουν χρόνιες ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή παθολογία. Στην εμφάνιση των συμπτωμάτων των ελμινθικών λοιμώξεων του κάθε είδους θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό για να αρχίσει η κατάλληλη θεραπεία.