Λαϊκές θεραπείες για σκουλήκια και παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα

Παρασιτική προσβολή στο σκύλο

Οι λαϊκές θεραπείες για τα σκουλήκια και τα παράσιτα στον άνθρωπο αποτελούν μέρος μιας ολοκληρωμένης μεθόδου καταπολέμησης της παρασιτικής εισβολής. Οι υποστηρικτές του υγιεινού τρόπου ζωής ή οι άνθρωποι που αντενδείκνυται για τη χρήση χημικών στρέφονται σε αυτούς. Πρόκειται για μια πολύπλοκη σειρά φαρμακευτικών εγχύσεων, αφέψημα, ορισμένων τύπων τροφίμων, τσαγιού, κλύσματος, αποξηραμένων φυτικών σκονών, ακόμη και απροσδόκητων μεθόδων όπως σόδα και πίσσα. Παρά την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι όλα βοηθούν στην απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα, το συντηρητικό φάρμακο αντιμετωπίζει επιλεκτικά ορισμένα από αυτά ή συνιστά να μην τα πάρετε.

Τα φυτά που χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των σκουληκιών έχουν πολλές αντενδείξεις που σχετίζονται με παρενέργειες των τοξικών συστατικών που περιέχουν. Η εσφαλμένη δοσολογία τέτοιων αφέψημα και βάμματα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες συνέπειες όχι μόνο για τα αποβληθέντα παράσιτα, αλλά και για ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα. Η χρήση λαϊκών θεραπειών δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες ορισμένων παρασιτικών αλλοιώσεων, όταν τα παράσιτα παρατηρούνται όχι στα έντερα, αλλά στο ήπαρ ή στους πνεύμονες.

Ουσίες αποτελεσματικές για τα coelenterates δεν έχουν αισθητή επίδραση σε αυτές. Μια λαϊκή θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με την έγκριση ενός γιατρού και, ως πρόσθετη μέθοδος, μπορεί να είναι μέρος σύνθετης θεραπείας. Οι ίδιοι οι παραδοσιακοί θεραπευτές ορίζουν την ανάγκη για ιατρική συμβουλή ή ακόμα και τη χρήση φαρμάκων.

Χαρακτηριστικά λαϊκών μεθόδων

Είναι αδύνατο να αφαιρέσετε σκουλήκια από το σώμα εάν οι συνιστώμενες λαϊκές θεραπείες για σκουλήκια και παράσιτα στον άνθρωπο είναι να τρώνε ορισμένα τρόφιμα ή να πίνουν ένα φαρμακευτικό αφέψημα από βότανα. Τα σκουλήκια εγκαθίστανται σταθερά στο σώμα του κύριου ξενιστή, αφήνοντας συχνά εκεί προνύμφες, αυγά, διάφορες μορφές που βρίσκονται σε ένα προστατευτικό κέλυφος. Ο βιότοπός τους δεν είναι μόνο η γαστρεντερική οδός.

Συχνά οι πνεύμονες, το ήπαρ και άλλα εσωτερικά όργανα επηρεάζονται όταν η μόλυνση από σκουλήκια έχει φτάσει σε ακραία επίπεδα.

Λαϊκές θεραπείες για σκουλήκια και παράσιτα στον άνθρωπο

Η διάγνωση των βλαβών γίνεται συχνά πολύ αργά, επειδή τα σκουλήκια που ζουν στο σώμα δημιουργούν μια κλινική εικόνα μιας άλλης ασθένειας. Όλη την ώρα που η θεραπεία πραγματοποιείται λανθασμένα, όχι μόνο προκαλεί σημαντική ζημιά στο σώμα, αλλά και πολλαπλασιάζεται έντονα.

Τα απόβλητα, οι τοξικές ουσίες που απελευθερώνονται από τον πληθυσμό των παρασίτων, καταστρέφουν τα εσωτερικά όργανα και μειώνουν τη λειτουργικότητά τους. Μερικά σκουλήκια που εκκρίνουν μια συγκεκριμένη ουσία προκαλούν επίμονη διάρροια, ενώ άλλα που είναι μεγάλα μπλοκάρουν τα έντερα και προκαλούν δυσκοιλιότητα. Η καταπολέμηση της εισβολής ελμίνθου πρέπει να είναι σταδιακή και ολοκληρωμένη, όπως στην παραδοσιακή ιατρική.

Ένας παραδοσιακός θεραπευτής, επιφορτισμένος με τη θεραπεία λαϊκών θεραπειών για σκουλήκια και παράσιτα στον άνθρωπο, λαμβάνει υπόψη όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, ενώ η θεραπεία με θεραπείες στο σπίτι συνήθως έχει μόνο επιβλαβείς επιπτώσεις στα σκουλήκια. Η δημιουργία ενός δυσμενούς περιβάλλοντος διαβίωσης, όπως συνιστάται συχνά για μονοθεραπεία με έναν συγκεκριμένο τύπο προϊόντος, είναι αναποτελεσματική εάν τα παράσιτα δεν εξουδετερωθούν και αφαιρεθούν από το σώμα. Μερικά από αυτά μπορούν να φύγουν από το σώμα, αλλά τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν να αναπαράγονται και τα αυγά ή οι κύστες που γεννιούνται σε ορισμένες περιπτώσεις θα γεννήσουν νέους απογόνους.

Λαϊκές θεραπείες για παράσιτα στον άνθρωπο

Η σύνθετη μέθοδος είναι μια βήμα-προς-βήμα δράση που χρησιμοποιεί λαϊκές θεραπείες ως συμπλήρωμα της φαρμακευτικής θεραπείας, με στόχο διάφορες αρνητικές πτυχές και εστίαση πολλαπλών σκοπών. Με αυτή τη θεραπεία, μπορείτε πραγματικά να απαλλαγείτε από ορισμένους τύπους ελμινθών.

Μια ολοκληρωμένη μέθοδος θεραπείας με λαϊκές θεραπείες

Η εφαρμογή μιας σύνθετης μεθόδου λαϊκών θεραπειών για σκουλήκια και παράσιτα στον άνθρωπο χωρίζεται σταδιακά και υπό όρους σε τρόπους εξάλειψης διαφόρων αρνητικών φαινομένων:

 1. Initial, που στοχεύει στη δημιουργία ενός δυσμενούς περιβάλλοντος στο σώμα για τη ζωή ενός παρασιτικού παθογόνου.
 2. Η χρήση ορισμένων τροφίμων με ανθελμινθικές επιδράσεις και ο αποκλεισμός των τροφίμων που δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για αυτά (αποδυνάμωση του δυναμικού των ελμινθών που υπάρχουν στο σώμα).
 3. Το στάδιο καταστολής της δραστηριότητας ζωής και δηλητηρίαση παρασιτικών πληθυσμών με τη βοήθεια αφέψημα, βάμματα, σκόνες και εγχύσεις, που έχουν δηλητηριώδες ή παράλυτο αποτέλεσμα.
 4. Απομάκρυνση σκουληκιών και των απορριμμάτων τους από το σώμα χρησιμοποιώντας κλύσματα με φάρμακα ή ήπια καθαρτικά φυσικής προέλευσης.
 5. Αποκατάσταση της λειτουργικότητας των κατεστραμμένων οργάνων και της φυσικής μικροχλωρίδας του πεπτικού συστήματος που έχουν χαθεί λόγω της δραστηριότητας των παρασίτων.
 6. Διεγείρει τη φυσική ανοσία και αυξάνει την αντίσταση.

Έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα μέσα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Δεν υπάρχει καθολικό που να σας επιτρέπει να κάνετε τα πάντα ταυτόχρονα, επομένως είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά το ιατρικό οπλοστάσιο της εναλλακτικής ιατρικής.

Γαρίφαλα από σκουλήκια και παράσιτα σε ανθρώπους

Συχνά, συνταγογραφούνται ουδετεροποιητικές ουσίες και καθαρτικά, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται αμέσως ή μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Ορισμένες συνταγές είναι επιλεκτικές (για παράδειγμα, εισπνοές σκόρδου για σκουλήκια στο αναπνευστικό σύστημα). Ωστόσο, η δηλητηρίαση και οι εξώσεις με τρόφιμα ή φυτικά φάρμακα συνοδεύονται πάντα από μια ρήτρα σχετικά με την ανάγκη λήψης φαρμάκων εάν η υπόθεση είναι σοβαρή και υπάρχει επικείμενος κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Συστατικά τροφίμων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός δυσμενούς περιβάλλοντος

Η βάση αυτής της τεχνικής ήταν το σύστημα διατροφής με τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Αυτή δεν είναι μια πολύ κοινή τακτική, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι που αυτοθεραπεύουν αρχίζουν αμέσως να λαμβάνουν ανθελμινθικά βότανα στο σπίτι. Ωστόσο, τα δηλητηριώδη φυτά μπορούν να είναι ένα αποτελεσματικό όπλο εάν ένα άτομο δεν έχει ειδική γνώση της τοξικότητάς του.

Με τον επιπολασμό των αλλεργικών αντιδράσεων στη σημερινή ανθρώπινη κοινότητα, οποιοδήποτε φυτικό συστατικό μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και μια υπερβολική δόση μαυρίσματος ή αψιθιάς μπορεί να οδηγήσει σε ψυχικές αντιδράσεις ή σοβαρή δηλητηρίαση. Η επεξεργασία ινών μπορεί να πραγματοποιηθεί με ένα προϊόν ή ένα σύνολο πολλών.

Σπόροι κολοκύθας από σκουλήκια και παράσιτα στον άνθρωπο

Από τα συνηθισμένα και γνωστά μέσα, συνήθως συνιστούν:

 1. Καρότα και χυμός καρότου, σε συγκεκριμένες δόσεις ή ως βασικό φαγητό για αρκετές ημέρες. Τα καρότα σίγουρα πρέπει να είναι ωμά, αλλά μπορούν να αναμειχθούν με ένα μήλο, μέλι και μπράντυ φτιαγμένο σύμφωνα με μια κορεατική συνταγή.
 2. Σκόρδο. Τρώγεται με σκελίδες, αναμιγνύεται με μέλι, βράζεται με γάλα και μετατρέπεται σε βάμμα.
 3. Τα κρεμμύδια τρώγονται σε μεγάλες ποσότητες: ψήνονται ωμά και προετοιμάζεται βάμμα βότκας.
 4. Τζίντζερ (όχι μόνο δημιουργεί ένα δυσμενές περιβάλλον, αλλά καταστρέφει επίσης τις προνύμφες), τουρσί, ωμά, με τη μορφή αφέψημα, με την προσθήκη μελιού και λεμονιού, βάμμα αλκοόλης.
 5. Χυμός μαύρου ραπανάκι (αποτρέπει την προσκόλληση των σκουληκιών στον εντερικό βλεννογόνο), καταναλώνεται καθαρός με άδειο στομάχι ή αναμιγνύεται με μέλι.
 6. Παντζάρια (ωμά, αναμεμειγμένα με ξηρούς καρπούς και σκόρδο, σε οποιαδήποτε ποσότητα)
 7. Σπόροι κολοκύθας, άνηθος, λινάρι, σουσάμι, καρύδια - σε οποιοδήποτε σχήμα. Μπορεί να είναι βάμμα, να στεγνώσει και να αλεσθεί σε σκόνη, να αναμιχθεί με μέλι, ωμό ή τηγανητό.

Η δηλητηρίαση και η απέλαση με τέτοια προϊόντα είναι αδύνατη, αλλά είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα δυσμενές υπόβαθρο και να αποδυναμωθεί η ένταση της αναπαραγωγής και της ζωτικής δραστηριότητας.

Αυτό επιτρέπει την εξάλειψη των ελμινθών από το σώμα σε λιγότερο χρόνο και με τη μέγιστη απόδοση.

Ανθελμινθικά παρασκευάσματα από δηλητηριώδη φυτά

Αυτά τα κεφάλαια είναι πολύ αποτελεσματικά και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν λειτουργούν χειρότερα από τα ναρκωτικά. Ωστόσο, η ιδιαιτερότητα της χρήσης τους έγκειται στη μέθοδο παρασκευής και τη δοσολογία. Η υπερβολική δόση τοξικών βοτάνων μπορεί όχι μόνο να σκοτώσει σκουλήκια, αλλά και να βλάψει την υγεία του οργανισμού στον οποίο ζουν. Τα περισσότερα δηλητηριώδη φυτά έχουν παρενέργειες ή είναι ισχυρά αλλεργιογόνα.

Για έναν οργανισμό που αποδυναμώνεται από τα ελμίνθια, μια αυστηρά υπολογισμένη δόση μπορεί να είναι επικίνδυνη. Για τη χρήση δηλητηριωδών φυτών, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και, μετά τη συγκατάθεσή του, να συμβουλευτείτε έναν φαρμακοποιό. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε τέτοιες διαδικασίες είναι:

 • Mugwort;
 • Θηρανθεμίς;
 • Butterbur;
 • Αντζελικα;
 • βότανο.

Το Wormwood και το tansy αποτελούν μέρος των συνδυασμένων φυτικών παρασκευασμάτων, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης τριάδας (wormwood, tansy και dry cove clove). Θα εξασκηθείτε επίσης με τη χρήση θρυμματισμένων σπόρων κολοκύθας, αψιθιάς και βότκας που εγχέονται για 10 ημέρες. Ωστόσο, αυτή η πρακτική γίνεται ανεκτή με προσοχή από τους γιατρούς και απαιτεί παρακολούθηση της πρόσληψης και της δοσολογίας.

Καθαρίστε το σώμα και τονώστε το ανοσοποιητικό σύστημα

Αφού δηλητηριαστούν τα παράσιτα, είναι απαραίτητο να τα απαλλαγείτε. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των ειδικών, το κλύσμα δεν επηρεάζει τα παράσιτα που ζουν στα έντερα, στον εγκέφαλο ή στους πνεύμονες. Αλλά στα τελικά στάδια, βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών σκουληκιών.

Ρίζα τζίντζερ για τον καθαρισμό των παρασίτων

Μπορείτε να αποκαταστήσετε το σώμα με τη βοήθεια των ενισχυτικών φυτικών παρασκευασμάτων και λαϊκών θεραπειών που βελτιστοποιούν τη σωματική δραστηριότητα. Είναι απαραίτητο να τηρείτε τη σωστή διατροφή και υγιεινή.