12 βότανα που βοηθούν στην εξάλειψη των παρασίτων φυσικά

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τα παράσιτα από το ανθρώπινο σώμα; Ευτυχώς, έχουμε πλέον αρκετές πληροφορίες για να καταλάβουμε ποια είδη μπορούν να μολύνουν το σώμα. Με τη βοήθεια λαϊκών θεραπειών, τα παράσιτα απομακρύνονται αποτελεσματικά από το σώμα. Δεν προκαλεί σημαντική εντερική βλάβη.

Ως αποτέλεσμα, θα αισθανθείτε περισσότερη ενέργεια, αποκατασταθεί η πεπτική λειτουργία και αποκατασταθεί η γενική ζωτικότητα.

Τα παράσιτα είναι ξένα παθογόνα που εισέρχονται στο σώμα μας μέσω μολυσμένου νερού, οστρακοειδών, χοιρινών προϊόντων και άλλων τύπων μολυσμένων τροφίμων.

Παρόλο που υπάρχουν σύγχρονα φάρμακα, πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους να σκοτώνουν τα παράσιτα φυσικά.

Συμπτώματα

Η παρασιτική λοίμωξη προκαλεί πολλά δυσάρεστα συμπτώματα. Ανάλογα με τον τύπο, συμβαίνουν τα εξής:

  • μαζική φλεγμονή
  • Ομίχλη εγκεφάλου;
  • Πεπτικά προβλήματα;
  • χρόνια κόπωση και πολλά άλλα.

Τα παράσιτα συχνά αγνοούνται. Ωστόσο, είναι κρίσιμα για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων υγείας. Ειδικά σε πολύ επίμονες περιπτώσεις όπου κάποιος δεν μπορεί να ανακάμψει, αυτό γίνεται ο σύνδεσμος που λείπει.

Η χρήση μιας ποικιλίας στρατηγικών και βοτάνων για την εξάλειψη των παρασίτων είναι καλή για την υγεία σας.

Αντιπαρασιτικά βότανα

Τα φυτά υπόκεινται σε πίεση από διάφορα έντομα και άλλες παρασιτικές μορφές ζωής σε καθημερινή βάση. Έχουν προσαρμοστεί κάνοντας μοναδικές συνδέσεις που προστατεύουν.

Αυτές οι ενώσεις είναι συνήθως πικρές και στυπτικές. Βρίσκεται στο φλοιό των δέντρων, των ριζών, των φύλλων πολλών βοτάνων και φυτών.

Υπάρχουν εκατοντάδες αντιμικροβιακά βότανα. Είναι εύκολο για ένα άτομο να μπερδευτεί προσπαθώντας να καταλάβει ποια λειτουργεί καλύτερα. Η έρευνα έχει βρει 12 βότανα που βοηθούν στην έξοδο των παρασίτων από το σώμα. Είναι αποτελεσματικά και ασφαλή.

Μαύρο καρύδι

Το μαύρο καρύδι είναι ένας τύπος καρυδιού. Περιέχει υψηλά επίπεδα κυτταροτοξικής ένωσης που ονομάζεται juglone.μαύρο καρύδι από παράσιταΜελέτες σχετικά με το juglone έχουν τη δυνατότητα να καταπολεμήσουν τα βακτήρια όπως το S. aureus, το Escherichia coli, το Bacillus subtilis, το Penicillium sp. , Aspergillus sp. , Hansenula sp. καθώς και ορισμένους τύπους μανιταριών.

Επιπλέον, το μαύρο καρύδι δρα ως ένα ήπιο καθαρτικό, βοηθώντας στην απομάκρυνση των νεκρών μικροβίων και των συντριμμάτων που συσσωρεύονται στο πεπτικό σύστημα.

μούγουορτ

Wormwood για την απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα

Το Wormwood, Artemisia annua, είναι ένα εξαιρετικά πικρό βότανο με αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Το εκχύλισμα έχει αποδειχθεί ότι αφαιρεί ένα από τα θανατηφόρα παράσιτα της ελονοσίας, το Plasmodium falciparum.

Προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι η αψιθιά έχει αντιφλεγμονώδη, καταπολέμηση του καρκίνου και ανοσορυθμιστικά αποτελέσματα.

Ως εκ τούτου, η χρήση αυτού του παράγοντα για τη θανάτωση των παρασίτων και τη μείωση της εντερικής φλεγμονής είναι πολύ ευεργετική.

σκόρδο

Το σκόρδο είναι μια παραδοσιακή λαϊκή θεραπεία για τα παράσιτα

Το σκόρδο είναι μια παραδοσιακή λαϊκή θεραπεία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των παρασίτων και τη μείωση των ανεπιθύμητων μικροβίων στα έντερα. Έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες ευρέος φάσματος κατά βακτηρίων, μυκήτων, ιών και σκουληκιών.

Επιπλέον, περιέχει πολλές χρήσιμες ενώσεις. Ένα από αυτά, που ονομάζεται allicin, παρέχει τα περισσότερα από τα αντιμικροβιακά αποτελέσματα.

Για να μεγιστοποιήσετε την αλικίνη, είναι καλύτερο να τρώτε φρέσκο σκόρδο.

Μπορείτε να συμπληρώσετε τρόφιμα με συμπυκνωμένο εκχύλισμα σκόρδου για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα.

ρίγανη

Εκτός από ένα υπέροχο καρύκευμα πίτσας, η ρίγανη είναι επίσης ένας από τους πιο ισχυρούς αντιμικροβιακούς παράγοντες που είναι γνωστοί σήμερα. Έχει δραστικότητα έναντι βακτηρίων, ιών, μυκήτων, παρασίτων.

Η ρίγανη δρα κατά των παρασίτων

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης (ρίγανη) δρα εναντίον βακτηρίων όπως το MRSA που έχουν γίνει ανθεκτικά στις συμβατικές θεραπείες.

Tribulus

Το Tribulus βοηθά στην αποτελεσματική απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα

Το Tribulus είναι ένα ανθοφόρο φυτό γνωστό στη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Αυτό το βότανο έχει ισχυρά αντιμικροβιακά αποτελέσματα έναντι 11 παθογόνων μικροβίων, συμπεριλαμβανομένων των Staphylococcus aureus, Corynebacterium diphtheriae, Escherichia coli, Proteus vulgaris, Serratia marcescens, Salmonella typhimurium, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginida 8,

Βοηθά αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των παρασίτων από το ανθρώπινο σώμα. Καταπολεμά την ανάπτυξη βακτηρίων και ζύμης.

Mimosa pudica

Οι σπόροι Mimosa pudica βοηθούν στην απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα

Η λίστα των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει το Mimosa pudica είναι ενδιαφέρουσα και ποικίλη. Η ινδική ιατρική Ayurvedic, ένα ολιστικό σύστημα υγείας άνω των 3000 ετών, συνταγογραφεί μιμόζα κατά της δυσεντερίας, της λέπρας, του ίκτερου, του άσθματος, των προβλημάτων της μήτρας, των ασθενειών του αίματος και της κόπωσης.

Οι σπόροι του Mimosa pudica αποτελούνται από ένα πολύ κολλώδες, λιποδιαλυτό υλικό. Θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη φυτική θεραπεία για σκουλήκια και άλλα μεγάλα παράσιτα.

Αντενδείξεις: Λόγω των αποδεδειγμένων ιδιοτήτων αντιγονιμότητας, το Mimosa Pudica δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνεται από γυναίκα που προσπαθεί να συλλάβει. Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει επίσης να καταναλώνουν Mimosa pudica.

Νεμ

Το Neem είναι ένα αντιμικροβιακό φάρμακο. Χρησιμοποιείται κλασικά στην ανατολίτικη θεραπευτική τέχνη της ιατρικής Ayurvedic. Περιέχει αντιμυκητιασικά, αντιικά, hedunin, nimbin, nimbidin. Επίσης έχει πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά Quercetin, B-sitosterol.

neem - απομακρύνει τα παράσιτα από το σώμα

Η νιμπιδίνη είναι η κύρια ένωση που βοηθά στην εξάλειψη των παρασίτων. Το Gedunin έχει αντιιικά και ελονοσία αποτελέσματα. Οι Salannin, Azadirachtin εργάζονται για να απωθούν τα έντομα. Αυτές οι ενώσεις συμπυκνώνονται περισσότερο στο λάδι και τους σπόρους. Τα ενεργά συστατικά υπάρχουν στο φλοιό και τα φύλλα.

Σπόροι γκρέιπφρουτ

Σπόροι γκρέιπφρουτ κατά των παρασίτων

Οι σπόροι γκρέιπφρουτ είναι πλούσιοι σε βιοφλαβονοειδή εσπεριδοειδών. Δρα ως αντιοξειδωτικό και αντιμικροβιακό παράγοντα. Η εσπεριδίνη που περιέχεται στους σπόρους γκρέιπφρουτ είναι υπεύθυνη για την αντιμικροβιακή της δράση.

Η έρευνα έχει δείξει τα αντιβακτηριακά, αντιμυκητιασικά αποτελέσματα αυτού του εκχυλίσματος. Σε συνδυασμό με τα γεράνια, καταπολεμούν αποτελεσματικά το MRSA (ανθεκτικό στα αντιβιοτικά στέλεχος μόλυνσης από σταφ).

Σκουλήκι

Οι σπόροι εσπεριδοειδών λειτουργούν κατά των παρασίτων

Ο σπόρος εσπεριδοειδών γνωστός ως αμβροσίδη Chenapodium είναι ένα ασυνήθιστο βότανο με σημαντική δράση κατά των μυκήτων και ορισμένων βακτηρίων. Πρόσφατα μελετήθηκε η ικανότητά του να καταπολεμά το H. pylori, μια πονηρή βακτηριακή λοίμωξη που πολλοί άνθρωποι.

Οι σπόροι μελετήθηκαν ως μια φυσική εναλλακτική λύση έναντι των χημικών ψεκασμών εντόμων, συντηρητικών τροφίμων και ως πρόσθετο για την πρόληψη εντερικών λοιμώξεων σε ζώα εκτροφής.

Βιντάγκα

Το αγιουρβεδικό βότανο Vidanga, που ονομάζεται Embelia ribes, είναι ένας θάμνος με ισχυρές αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Μία από τις κύριες ενώσεις είναι το embelin και τα μοναδικά άλατα της 2, 5-ισοβουτυλίνης, καθώς και οι φυτικές τανίνες και οι γλυκοζίτες.

Έχουν αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινικά, αντι-αιμολυτικά, αναλγητικά και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα.

Αυτό το βότανο μειώνει τις βλαβερές συνέπειες ενός βακτηριακού αποβλήτου που ονομάζεται λιποπολυσακχαρίτης (LPS). Το LPS είναι ένας ισχυρός φλεγμονώδης παράγοντας.Αγιουρβεδικό βότανο Vidanga - μια αποτελεσματική θεραπεία κατά των παρασίτων στα έντεραΠροκαλεί διάφορες φλεγμονώδεις διαδικασίες σε όλο το σώμα. Για παράδειγμα, στους πνεύμονες - σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας.

Το LPS είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που σχετίζονται με τη «θεραπευτική κρίση» που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όταν προσπαθούν να μειώσουν τον αριθμό των βακτηρίων, των ζυμομυκήτων και των παρασίτων στο έντερο.

Η έρευνα δείχνει ότι η χρήση του Vidanga μειώνει σημαντικά τη φλεγμονή των αεραγωγών που προκαλείται από LPS. Το βότανο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εξάλειψης των επιβλαβών μικροβίων και των τοξικών μεταβολιτών τους.

Λουλούδι του πάθους

Το λουλούδι λουλουδιών πάθους βοηθά στην καταπολέμηση των παρασίτων

Το Passionflower είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως για την ανακούφιση του άγχους και τη χαλάρωση. Περιέχει ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των αλκαλοειδών, των φαινολών, των γλυκοσιδικών φλαβονοειδών και των κυανογόνων ενώσεων που βοηθούν στην καταπολέμηση των παθογόνων.

Επιπλέον, το passionflower είναι ιδανικό για την αϋπνία και αναπτύσσει μια αίσθηση γενικής ηρεμίας. Αυτό είναι σημαντικό επειδή η αϋπνία είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα σε άτομα που πάσχουν από παράσιτα.

Το να κοιμάσαι είναι ένα κοινό πρόβλημα για άτομα με παράσιτα, ειδικά όταν ξυπνάς μεταξύ 1 π. μ. και 3 π. μ.

γαρύφαλλο μπαχαρικό

Τα γαρίφαλα είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές αντιοξειδωτικών στον πλανήτη. Περιέχουν ένα από τα πιο ισχυρά αντιμικροβιακά στο φυτικό βασίλειο γνωστό ως ευγενόλη.

Η ένωση δρα σε επιβλαβή εντερικά μικρόβια, εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και σκοτώνει τα παράσιτα, τις προνύμφες και τα αυγά τους. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Το γαρίφαλο ή το αποξηραμένο βότανο βοηθά να απαλλαγούμε από σκουλήκια, αμοιβάδες, μύκητες, βακτήρια και ιούς.Το αιθέριο έλαιο γαρίφαλου βοηθά να απαλλαγούμε από σκουλήκιαΑποτρέπει την ελονοσία, τη χολέρα, τη ψώρα, τον δάγκειο πυρετό, τη φυματίωση. Το γαρίφαλο είναι ισχυρό ενάντια στο H. pylori, ένα βακτήριο που αναπτύσσεται σε έλκη του στομάχου.

Αντιπαρασιτική δίαιτα

Συνήθως δεν αρκεί η χρήση αντιμικροβιακών βοτάνων για την απομάκρυνση ανεπιθύμητων παθογόνων και παρασίτων από το σώμα. Θα επιτύχετε πολύ περισσότερη επιτυχία εάν παρακολουθείτε τι τρώτε.

Τα παράσιτα αγαπούν τη ζάχαρη, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να περιορίσετε την πρόσληψη τροφών που μετατρέπονται σε ζάχαρη μετά την κατανάλωσή τους. Η τακτική νηστεία μαζί με συγκεκριμένες στρατηγικές καθαρισμού θα επιταχύνει τη διαδικασία.

Νηστεία και καθαρισμός

Η νηστεία εξαλείφει τα ανεπιθύμητα εντερικά μικρόβια, ανακουφίζει την πέψη και επιταχύνει την επούλωση.

Συνιστάται η χρήση αντιμικροβιακών παραγόντων και απορρυπαντικών κατά τη νηστεία. Πίνετε άφθονο νερό με οργανικά οξέα από λεμόνια, λάιμ, ξύδι μήλου μηλίτη και αιθέριο έλαιο ρίγανης.

Είναι επίσης σημαντικό να καταναλώνετε αλάτι Ιμαλαΐων, έναν οργανικό ζωμό, για να διατηρείτε την ισορροπία των ορυκτών.

Για παράδειγμα, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα μεγάλο ποτήρι νερό με λεμόνι, ασβέστη και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο υψηλής ρίγανης.

Αντιμικροβιακά προϊόντα

Εκτός από τη νηστεία και τον καθαρισμό, τρώτε τρόφιμα που δεν φιλοξενούν τη λοίμωξη αλλά καταπολεμούν ενεργά. Μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Χρησιμοποιήστε επίσης μια συλλογή αντιμικροβιακών βοτάνων.

Για την προώθηση μιας ευνοϊκότερης μικροβιακής ισορροπίας, συνιστάται να καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως κεφίρ καρύδας, ξίδι μηλίτη μήλου, λάχανο τουρσί, κιμί και αγγούρι.

Πολλοί άνθρωποι δεν ανέχονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα πολύ καλά, γι 'αυτό συνιστάται να αποφεύγετε τα ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα έως ότου αποκατασταθεί η υγεία του εντέρου.

Έλεγχος παθογόνων

Μόλις αφαιρέσετε τα παράσιτα από το σώμα, μια μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων εισέρχεται στο γαστρεντερικό σωλήνα. Πρέπει να αφαιρεθούν σωστά. Χρησιμοποιήστε ενεργό άνθρακα ή σύμπλοκο χουμικού οξέος για να δεσμεύσετε τις τοξίνες και να απαλλαγείτε από τις κινήσεις του εντέρου.

Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε παρασιτικά βότανα με το φαγητό σας.

Τελευταία λέξη

Η παρασιτική λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Η παραδοσιακή ιατρική έχει λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, αλλά είναι πολύ επιβλαβείς για το πεπτικό σύστημα.

Ευτυχώς, η χρήση λαϊκών θεραπειών όπως τα βότανα βοηθά να απαλλαγούμε από τα παράσιτα προστατεύοντας και ενισχύοντας την ακεραιότητα των εντέρων.