Παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα: πώς να απαλλαγείτε από λαϊκές θεραπείες

Τύποι παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα

Λόγω της συνεχούς επαφής με τον έξω κόσμο, το ανθρώπινο σώμα αποτελεί έναν απειλούμενο στόχο για τα παράσιτα να βρουν το καταφύγιο τους εκεί. Τα παράσιτα είναι συνήθως η χαμηλότερη μορφή ζωής που τρέφεται με τη ζωτική δραστηριότητα άλλων οργανισμών, οι οποίοι όχι μόνο υποβαθμίζουν την ανθρώπινη ποιότητα ζωής, αλλά μπορούν επίσης να αποτελέσουν απειλή για τη ζωή τους. Τα παράσιτα μπορούν να μείνουν σε ένα άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα και να συνεχίσουν ενεργά το είδος τους στο σώμα του. Εάν όμως δεν αποφευχθεί, μπορούν να εισβάλουν στον εγκέφαλο και σε άλλα ζωτικά όργανα, συχνά με σοβαρές συνέπειες. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να απομακρύνουμε τα παράσιτα από το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες, ειδικά επειδή οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι μέθοδοι είναι οι πιο αποτελεσματικές.

Πώς να αναγνωρίσετε ότι τα παράσιτα έχουν «εγκατασταθεί» στο σώμα

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας ιδανικός βιότοπος για παράσιτα διαφόρων ειδών. Τα πιο συνηθισμένα παράσιτα είναι ταινίες και σκουλήκια (σκουλήκια), σκουλήκια και σκουλήκια, τα οποία με τη σειρά τους έχουν διαφορετικούς τύπους και διαφορετικά ονόματα.

Πριν ξεκινήσετε την καταπολέμηση των παρασίτων, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τα συμπτώματα που δείχνουν την παρουσία τους σε ένα άτομο. Μόνο με την ακριβή διάγνωση μπορείτε να βρείτε πραγματικά χρήσιμες θεραπείες.

Τα συμπτώματα που υποδηλώνουν την παρουσία ελμινθών στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να είναι τα ακόλουθα και να εμφανίζονται μαζί ή ξεχωριστά:

Συμπτώματα παρουσίας παρασίτων στο σώμα
 • επιδείνωση μιας χρόνιας ασθένειας.
 • Κακή λειτουργία του πεπτικού συστήματος (συχνά χαλαρά κόπρανα ή δυσκοιλιότητα, σοβαρός κοιλιακός πόνος, υπερβολικός σχηματισμός αερίου).
 • αδυναμία εργασίας για πολλές ώρες και εστίαση στην εργασία, κατάθλιψη, απάθεια, επίμονη κόπωση.
 • Οδυνηρές αισθήσεις στους μύες και τις αρθρώσεις, κράμπες
 • Απότομη απώλεια βάρους;
 • Κακός μεταβολισμός;
 • Μειωμένη άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και συχνές κρυολογήματα.
 • Συχνά δερματικά εξανθήματα, αλλεργικές αντιδράσεις.
 • ανεπάρκεια σιδήρου και αναιμία;
 • πτώση πίεσης;
 • κιτρίνισμα των λευκών των ματιών
 • Εύθραυστα νύχια, σπασμένα τακούνια.
 • Αϋπνία και λείανση των δοντιών ενώ κοιμάστε.
 • Φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος.

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα συμπτώματα της ανάπτυξης της ζωτικής δραστηριότητας των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα, πρέπει να περάσετε τις εξετάσεις και να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι αδύνατο να γίνει θεραπεία με λαϊκές θεραπείες

Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε σκουλήκια στο σπίτι στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Εγκυμοσύνη και θηλασμός.
 • Ιστορικό καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων καθώς και σοβαρών ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος.
 • καρκίνος και όγκοι.
 • Γρίπη, ARVI.
 • πεπτικό έλκος, γαστρίτιδα;
 • Ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.
 • Αιμορραγία (εσωτερική και εξωτερική), εμμηνορροϊκή περίοδος στις γυναίκες.

Εάν ένα άτομο έχει όλες αυτές τις αντενδείξεις, τότε είναι αδύνατο να αναλάβει ανεξάρτητη δράση για την καταπολέμηση των παρασίτων. Πρέπει να το κάνετε αυτό υπό την επίβλεψη ενός γιατρού και μόνο με αυτόν τον τρόπο.

Προετοιμασία για την απομάκρυνση των παρασίτων με λαϊκές θεραπείες

Πριν μάθετε πώς να απομακρύνετε τα παράσιτα από το ανθρώπινο σώμα με τη βοήθεια λαϊκών θεραπειών (βίντεο), υπάρχουν ορισμένες προπαρασκευαστικές ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε σε φόρουμ υγείας. Οι γιατροί συμφωνούν.

 1. Περάστε μια πλήρη εξέταση σε ιατρική εγκατάσταση.
 2. Πάρτε τη θεραπεία που σας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός και σε καμία περίπτωση μην την αγνοήσετε.
 3. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντενδείξεις για παραδοσιακές μεθόδους αφαίρεσης παρασίτων από το σώμα.
 4. Μεταβείτε σε μια υγιεινή διατροφή, εξαλείφοντας τα λιπαρά τρόφιμα. Μια τέτοια δίαιτα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες και να περιλαμβάνει περισσότερους φρέσκους χυμούς, ωμά λαχανικά, φρούτα (πλένονται καλά πριν από το πόσιμο) και τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα.
 5. Προτού αρχίσετε να απομακρύνετε τα παράσιτα με λαϊκές θεραπείες, πρέπει να καθαρίσετε τα νεφρά, το ήπαρ και τα έντερα.
 6. Εάν έχετε δυσκοιλιότητα, θα πρέπει να έχετε ένα κανονικό κλύσμα.

Μόνο αφού ληφθούν όλα αυτά τα μέτρα, μπορείτε να προχωρήσετε στον τρόπο αφαίρεσης των παρασίτων από το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες.

Συνταγές παραδοσιακής ιατρικής

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την απομάκρυνση των παρασίτων από το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες. Σύμφωνα με τις κριτικές των ατόμων που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τέτοια μέσα, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στις αναλογίες και την κανονικότητα.

Σκόρδο κατά των παρασίτων

Σκόρδο για την απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα

Τρώτε 10 σκελίδες σκόρδο το πρωί με άδειο στομάχι, μασάτε τα και μην τα καταπίνετε ολόκληρα. Πιείτε αυτό το "φάρμακο" με ένα ποτήρι ψημένο γάλα. Μετά από δύο έως τρεις ώρες, πρέπει να πιείτε ένα φάρμακο με καθαρτικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να απαλλαγείτε από οποιοδήποτε είδος παρασίτου χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλύσμα σκόρδου. Ένα μεγάλο σκόρδο πρέπει να βράσει σε ένα ποτήρι γάλα και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για κλύσμα. Ένα κλύσμα σκόρδου χορηγείται καθημερινά για μια εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε ολόκληρο τον όγκο του προκύπτοντος υγρού για ενήλικες και το μισό για παιδιά.

Σπόροι κολοκύθας κατά των παρασίτων

Οι μη αποφλοιωμένοι σπόροι κολοκύθας πρέπει να αλέθονται σε μπλέντερ ή μύλο καφέ. Δύο κουταλιές της προκύπτουσας μάζας πρέπει να τρώγονται το πρωί με άδειο στομάχι και να ξεπλένονται με ζεστό γάλα. Μια ώρα αργότερα, θα πρέπει να πιείτε καθαρτικό. Αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα των ελμινθών στο σώμα, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα συμβάλουν στην πλήρη εξάλειψή τους από το σώμα.

Χυμός καρότου κατά των παρασίτων

Οι γιατροί συστήνουν να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό καρότου δύο φορές την ημέρα για προφυλακτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα της ελμινθίαση.

Κύμινο και βότανα κατά των σκουληκιών

Ένας άλλος τρόπος για να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες είναι να φτιάξετε μια σύνθεση σπόρων κυμινοειδούς κύβου, μαυρίσματος και κενταύρων. Οι σπόροι των κυμινοειδών αναμιγνύονται με βότανα σε ίσες αναλογίες. 15 γραμμάρια του μείγματος πρέπει να χυθούν με ένα ποτήρι βραστό νερό. Αφήστε το φάρμακο να παραμείνει για μια ώρα. Ο ζωμός λαμβάνεται με μια κουταλιά της σούπας τρεις φορές την ημέρα για τουλάχιστον 7 ημέρες.

Troichetka κατά των παρασίτων

Βότανα για την απομάκρυνση των παρασίτων από το σώμα

Η μέθοδος που ανέπτυξε η Hilda Clark είναι δημοφιλής για τη θεραπεία παρασίτων στο σπίτι. Η αρχή αυτής της μεθόδου έγκειται στη χρήση φυτών με φαρμακευτικές ιδιότητες που μπορούν να "απομακρύνουν" παράσιτα από το ανθρώπινο σώμα.

Τα ακόλουθα φυτά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του βάμματος: πικρό ξύλο αψιθιάς, σκελίδες σε σκόνη, άγουρα κελύφη καρυδιάς.

Αυτό το βάμμα λαμβάνεται σε δόσεις που κυμαίνονται από μία σταγόνα έως μισό ποτήρι νερό (την πρώτη ημέρα της θεραπείας) έως δύο κουταλιές της σούπας έως μισό ποτήρι νερό (την τελευταία ημέρα της θεραπείας).

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη χρήση της τριάδας:

 • Αφού το βάμμα αναμειχθεί με νερό, πρέπει να περιμένετε 15 λεπτά και μόνο στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το προϊόν μέσα.
 • Εάν το σωματικό βάρος είναι μεγαλύτερο από 70 κιλά, προσθέστε δυόμισι κουταλιές της σούπας.
 • Η θεραπεία είναι κατάλληλη όχι μόνο για όσους έχουν προσβληθεί από παράσιτα, αλλά ως προληπτικό μέτρο για όλη την οικογένεια.

Η εξάλειψη των παρασίτων από το ανθρώπινο σώμα με λαϊκές θεραπείες διαρκεί τόσο πολύ έως ότου τα σκουλήκια εξαφανιστούν εντελώς και μαζί τους τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας.

Εάν το αποτέλεσμα δεν παρατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό σημαίνει ότι η θεραπεία επιλέχθηκε λανθασμένα και είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε γιατρό. Προκειμένου να μην φέρει την κατάσταση σε κρίσιμο σημείο, συνιστάται να ξεκινήσετε την καταπολέμηση των παρασίτων το συντομότερο δυνατόν, μόλις αναγνωριστούν τα συμπτώματά τους.